TRANSFORMARE DE PROPORŢII Autorităţile nipone vor restructurarea Tokyo Stock Exchange

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 noiembrie 2019

Autorităţile nipone vor restructurarea Tokyo Stock Exchange

Secţiunile TSE - reduse la trei, de la patru, spun surse apropiate situaţiei

Agenţia pentru Servicii Financiare din Japonia propune restructurarea Bursei de Valori din Tokyo (Tokyo Stock Exchange - TSE) în trei pieţe de acţiuni (secţiuni) din patru, câte sunt în mod curent. Analiştii spun că aceasta ar fi cea mai mare transformare a bursei nipone în ultimele decenii.

Propunerea urmăreşte, de asemenea, reînnoirea indicelui Topix - al tuturor acţiunilor listate la prima secţiune a TSE -într-un nou index care să acopere mai puţine titluri tranzacţionate în mod activ. Topix este utilizat de către administratorii fondurilor de pensii şi de investiţii ca punct de plecare pentru gestionarea activelor.

Propunerile au fost prezentate în şedinţa unui grup de lucru al Consiliului Sistemului Financiar - entitate con­sultativă a premierului nipon. Conform unor surse citate de japantimes.co.jp, Consiliul este aşteptat să întocmească un raport asupra acestor schimbări până la sfârşitul anului.

Cele patru pieţe de acţiuni de la TSE sunt: prima secţiune, a doua secţiune, Jasdaq şi Mothers. Autoritatea niponă propune crearea unei pieţe primare care să includă acţiunile companiilor cu guvernanţă excelentă, tranzacţionate în mod activ, care să atragă inves­titori globali. O altă piaţă ar fi cea "standard" pentru acţiuni cu lichiditate relativ mare şi o anumită capitalizare de piaţă, iar a treia - "piaţa de creştere", destinată titlurilor companiilor cu potenţial de creştere.

Conform propunerii, companiile deja listate la TSE ar trebui să poată să decidă pe ce piaţă vor fi tranzacţionate după restructurare. Odată ce consiliul va întocmi raportul, TSE este aşteptată să ia în discuţie detaliile despre reformă, inclusiv criteriile de listare pe noile pieţe, spun sursele.

O asemenea reorganizare ar pune punct criticilor potrivit cărora structura actuală a TSE nu oferă claritate cu privire la rolul fiecărei pieţe.

Bursa din Tokyo ocupă locul al treilea la nivel global, după pieţele din SUA şi China, dacă se ia în calcul capitalizarea de piaţă totală a acţiunilor lis­tate pe acestea.

Însă, publicaţia Nikkei scrie că valoa­rea medie a companiilor listate la TSE este de numai 440 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 2 miliarde de dolari a celor de la New York Stock Exchange sau 1,3 miliarde de dolari la London Stock Exchange.

Anul acesta, Japan Exchange Group Inc. (JPX), proprietarul Tokyo Stock Exchange, şi Tokyo Commodity Exchange Inc. (TOCOM) au decis să fuzioneze, creând prima bursă integrată din Japonia, care va oferi tranzacţii cu acţiuni, produse derivate şi contracte futures pe mărfuri precum metale preţioase, petrol şi cauciuc. Noua bursă va fi lansată în vara lui 2020.

-----------

La finele lunii octombrie, la prima secţiune a TSE erau listate 2.155 de companii, adică 58% din totalul emitenţilor de la bursa japoneză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb