"Transformarea digitală a organizaţiilor nu s-a încheiat odată cu pandemia"

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 11 mai 2023

"Transformarea digitală a organizaţiilor nu s-a încheiat odată cu pandemia"

(Interviu cu Adrian Netu, VAD Commercial Lead, ASBIS Romania)

Dacă pandemia a condus la o accelerare subită a adoptării tehnologiei, generată de o nevoie acută, transformarea digitală a organizaţiilor nici nu s-a încheiat, nici nu s-a oprit odată cu înlăturarea restricţiilor, ba dimpotrivă, consideră Adrian Netu, care conduce echipa de distribuţie cu valoare adaugată în cadrul ASBIS Romania.

Acesta ne-a spus, într-un interviu: "În continuare, companiile şi utilizatorii îşi doresc soluţii tehnologice care să le permită să lucreze de la distanţă sau să îşi îmbunătăţească productivitatea într-un mod flexibil, mai ales că acum au în jur atâtea exemple şi demonstraţii că se poate".

Reporter: Anii pandemiei au constituit o perioadă în care atât clienţii corporate, cât şi cei individuali au investit mult în tehnologie. Cum se resimte perioada post pandemică pentru ASBIS?

Adrian Netu: Cererea pentru produsele şi soluţiile noastre de tehnologie a continuat şi în această perioadă. Dacă pandemia a dus la o accelerare subită a adoptării tehnologiei, generată de o nevoie acută, transformarea digitală a organizaţiilor nici nu s-a încheiat, nici nu s-a oprit odată cu înlăturarea restricţiilor, ba dimpotrivă. În continuare, companiile şi utilizatorii îşi doresc soluţii tehnologice care să le permită să lucreze de la distanţă sau să îşi îmbunătăţească productivitatea într-un mod flexibil, mai ales că acum au în jur atâtea exemple şi demonstraţii că se poate. Pandemia a dus la implicarea mai puternică a tehnologiei în activităţile noastre profesionale şi în vieţile noastre personale, iar acest nou modus vivendi va continua să fie susţinut şi în anii care vin.

Reporter: Compania dumneavoas­tră se împarte în divizii distincte - una pentru consumer electronics, celelate dedicate distribuţiei de produse şi soluţii IT&C. Cum au evoluat cerinţele clienţilor pe segmentul distribuţiei cu valoare adăugată?

Adrian Netu: În ultimii ani, cerinţele clienţilor pe segmentul distribuţiei cu valoare adăugată au evoluat semnificativ. Mai exact, clienţii noştri îşi doresc soluţii de tehnologie personalizate şi adaptate nevoilor lor specifice, iar compania noastră este pregătită să le ofere, răspunzând acestei nevoi într-un mod eficient şi cu profesionalism. Lucrăm de multă vreme cu companii de tehnologie de top, piaţa ştie asta şi are încredere că putem livra.

Reporter: ASBIS împlineşte anul acesta 25 de ani pe piaţa din România. Care sunt principalele mărci pe care le distribuiţi prin intermediul diviziei VAD şi care sunt cei mai longevivi vendori parteneri?

Adrian Netu: În cadrul diviziei noastre de distribuţie cu valoare adăugată (VAD), gestionăm o gamă largă de mărci de top din industria IT. Printre acestea se numără Dell Technologies, Edgecore, Intel, Infortrend, Blackberry, Infinidat, Legrand, Logitech, Nvidia Networking, Prestigio Solutions, Seagate, Supermicro, Vertiv, Western Digital şi multe altele. Aceste mărci acoperă o gamă largă de produse şi soluţii, de la staţii de lucru la servere, storage, networking, power, soluţii de digital signage şi video conferinţă sau soluţii destinate educaţiei. Toate, desigur, completate de soluţii de securitate cibernetică, atât de necesară în ultima vreme. În ceea ce priveşte cei mai longevivi vendori parteneri, sunt câteva companii care au fost alături de noi încă de la începutul activităţii în Româ­nia, precum Dell Technologies, Intel, Logitech, Prestigio Solutions, Seagate, Supermicro sau Western Digital. Ei sunt cei care au contribuit la creşterea şi consolidarea poziţiei noastre pe piaţa din România, pe parcursul celor 25 de ani de la înfiinţare. 

Reporter: În cadrul diviziei VAD, produsele Dell sunt reprezentate printr-o echipă dedicată. Care sunt motivele pentru această decizie şi care este ponderea Dell în totalul vânzărilor diviziei?

Adrian Netu: Decizia de a avea o echipă dedicată pentru produsele şi soluţiile Dell Technologies a fost luată în principal datorită importanţei parteneriatului nostru cu Dell, a volumului de business pe care îl derulăm împreună şi nevoilor specifice ale clienţilor noştri pentru produsele Dell. Având o echipă dedicată, cunoaştem foarte bine portofoliul Dell şi suntem în măsură să acordăm mai multă atenţie clienţilor noştri care caută soluţii personalizate şi să fim mai eficienţi în ges­tionarea cererilor acestora.

Ponderea Dell în totalul vânzărilor diviziei noastre VAD variază de la trimestru la trimestru, dar putem spune ca Dell este unul dintre cei mai importanţi vendori parteneri ai noştri.

Reporter: Cum au evoluat cerinţele clienţilor în materie de produse Dell în ultimii ani - care sunt produsele cele mai căutate la această oră şi de ce?

Adrian Netu: În ultimii an, cerinţele clienţilor în materie de produse Dell s-au schimbat semnificativ. Odată cu tranziţia către lucrul şi învăţarea la dis­tanţă şi cu necesitatea de a avea soluţii de lucru mai puternice şi fiabile, am observat o creştere semnificativă a cererii pentru produse Dell, în special pentru laptopuri.

Dacă acum 2-3 ani ne gândeam că ajustările determinate de pandemie vor fi de scurtă durată şi poate nu necesitau investiţii atât de mari în tehnologie de foarte bună calitate şi fiabilă, acum este clar că această revoluţie tehnologică a lăsat în urmă nişte schim­bări operaţionale şi comportamentale permanente.

Prin urmare, cerinţele clienţilor noştri s-au schimbat şi ele, nu numai în privinţa staţiilor de lucru şi a serverelor, dar şi în ceea ce priveşte soluţiile de stocare, securitate şi management al datelor, iar Dell oferă o gamă largă de soluţii pe aceste segmente.

Reporter: Ce perspective de dezvoltare preconizaţi pentru divizia VAD? Dar pentru echipa Dell?

Adrian Netu: Pentru divizia noas­tră VAD, avem o perspectivă foarte optimistă. Suntem convinşi că vom continua să creştem şi să ne dezvoltăm, întrucât ne-am angajat să oferim soluţii tehnologice de înaltă calitate clienţilor nostri.

În ceea ce priveşte echipa noastră dedicată produselor Dell, planurile sunt similare - continuăm să ne extindem capacitatea de a oferi soluţii de top clienţilor noştri si consolidăm parteneriatul cu Dell. Marca are multe lansări anul acesta şi ne bucurăm că vom putea aduce toate aceste tehnologii noi şi performanţe clienţilor noştri locali.

Reporter: Mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb