Transilvania Investments a avut un profit de 232,26 milioane lei în 2023

A.F.
Piaţa de Capital / 16 februarie

Transilvania Investments a avut un profit de 232,26 milioane lei în 2023

Transilvania Investments înregistrează un profit net de 232,26 milioane de lei pentru anul 2023, conform datelor preliminare la 31 decembrie 2023, date ce se află în curs de auditare. Rezultatele preliminare indică o creştere cu 264,5% a profitului faţă de anul anterior, fiind cel mai bun rezultat pe care fondul de investiţii l-a înregistrat în ultimii 5 ani, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, efortul echipei de a maximiza performanţele fondului se regăsesc şi în creşterea cu 205,6% a veniturilor nete înregistrate în anul 2023, care ating valoarea de 279,16 milioane lei. La 31 decembrie 2023, activele totale însumează 1.814,18 milioane lei, fiind cu 27,2% mai mari decât cele înregistrate la aceeaşi dată a anului precedent.

Rezultatele financiare reflectă direct strategia de eficientizare a portofoliului implementată în ultimii 3 ani, pentru toate cele 5 linii principale de business în care fondul deţine active. În sectorul turism, abordarea unor noi modele de business pentru companiile în care fondul este acţionar majoritar, precum Aro Palace şi THR Marea Neagră, au dus la creşterea profitabilităţii prin redefinirea planurilor pe termen mediu. Cu o investiţie de 14 milioane de Euro finalizată în 2023, Turism Felix este, la rândul ei, o companie cu un potenţial important ce va fi exploatat în următorii ani.

Zona de real-estate este în focusul acestui an. Cu active în Braşov şi Sibiu, fondul lucrează, alături de echipele companiilor Independenţa, Casa Albă şi Mecanica Codlea, pentru a dezvolta proiecte noi. Diversificarea portofoliului cu investiţii financiare noi, valorificarea unor participaţii prin exit-uri, dar şi creşterea gradului de lichiditate se regăsesc şi ele printre acţiunile care au facilitat reluarea în anul 2023 a plăţilor de dividende către acţionari. Pe termen lung, acestea vor sprijini Transilvania Investments în asigurarea unei creşteri echilibrate a performanţelor sale.

Rezultatele financiare auditate pentru anul 2023 vor fi publicate în luna martie a.c., după finalizarea auditului financiar şi vor fi supuse aprobării acţionarilor în Adunarea Generală a Acţionarilor din luna aprilie a.c.

Consiliul de Supraveghere al Transilvania Investments a numit în data de 15 februarie a.c. noua echipă a Directoratului care va asigura conducerea executivă pentru următorii 4 ani, începând cu data de 21 aprilie a.c., în baza autorizării noii componenţe de către A.S.F. Din echipă vor face parte Mihai Buliga-Preşedinte Executiv, Stela Corpacian-Vicepreşedinte Executiv şi Răzvan-Legian Raţ-Vicepreşedinte Executiv.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Ieri la inchidere s-au cumparat cantitati mari de Transi din ask. ASFul doarme in continuare.

    Desigur, cei care au cumparat nu au stiut rezultatele inainte ca ele sa fie publicate ci au avut o simpla inspiratie venita de la mama Omida.

    mama ASF nu are nimic de zis nici de data asta. 

    1. Frecvent sunt miscari pe unele actiuni care nu sunt sustinute de date/informatii publice. Apoi peste cateva zile apar si datele pentru public. Ce sa faci, asa-i pe bursa noastra.

      Pe data de 15. 01. 2024, sau transmis datele preliminare pe anul 2023.

      Ai perfecta dreptate. Dar diferiți mâncători de rah..t incearca sa pună presiune pe ASF. De parca angajații ASF ar fi niște idioti

      Nu sunt idioti sunt doar partinitori sa nu zic corupti. Trag in directia care le suride interesul de grup

      Sunt si idioti marea majoritate si corupti pana in maduca oaselor. Intr-adevar au fost tranzactii dubioase la Transi ;) Ia vedeti ce volume se tranzactionau la 0.28-0.29 si azi miral +5%

      "presiune pe ASF" - ahahaha... calm... ASF-ul e cea mai corupta institutie care a acoperit frauda de la Euroins si multe altele... vor deveni publice toate... ii vine si ziua lui Ovidiu Petru cand va raspunde pentru toate faradelegile acoperite si proprietarii sai nu-l vor salva ;) sa se uite unde au ajuns si ce se intampla de fapt cu Gradinescu si Marcu ))

      daca acuzam fara probe,ne facem rau singuri....Acuzatiile neintemeate ne leaga strins de victime si vom culege ce am semanat...

      Majoritatea angajatilor din ASF sunt oameni onesti si buni profesionisti.Pana una alta, ASF a câștigat în instanta toate litigiile cu cei care au încălcat legea si au fost sanctionati.

    De anul trecut s-a publicat rezultatele si ele aratau profit foarte mare.

    Cat va fi dividendul? Macar 0.035 lei/actiune, poate chiar 0.04.

    Daca nici anul asta nu se dau divudende consistente, actuala conducere e inutila. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb