Transilvania Investments scoate la vânzare 9 hoteluri pe litoral

G.D.
Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2022

Transilvania Investments scoate la vânzare 9 hoteluri pe litoral

Nouă importante hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc, vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare, în urma deciziei Transilvania Investments de a-şi repoziţiona portofoliul pe care îl deţine în sectorul ospitalităţii, conform unui comunicat remis redacţiei. Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei THR Marea Neagră, la care fondul de investiţii deţine 78,6% din acţiuni.

Potrivit sursei citate, în ultimul an, Transilvania Investments a derulat o amplă analiză a tuturor activelor deţinute în turism, cu scopul final de a defini strategia de investiţii pe termen lung în acest domeniu şi de a maximiza randamentul acestora. Alături de echipa de consultanţi implicată, fondul de investiţii a decis concentrarea resurselor pe o parte din portofoliul actual, alte active urmând a fi scoase la vânzare sau închiriate.

Dintre acestea, hotelurile Diana, Venus, Minerva, Jupiter, Complexul Bran Brad Bega din Eforie Nord şi Capitol şi Măgura din Eforie Sud oferă posibililor investitori acces la investiţii în zone strategice de pe litoral, cu creşteri importante ale numărului de turişti în ultimii ani. Hotelurile sunt plasate pe sau în imediata apropiere a plajelor şi sunt destinate în principal turismului de familie. Hotelurile însumează, în prezent, peste 1.000 de camere clasate la 2,3 sau 4.

"Ne dorim un proces transparent în tot ceea ce înseamnă transferul acestor active în proprietatea viitorilor investitori. În calitatea noastră de acţionari majoritari, am propus partenerilor din THR Marea Neagră implementarea unor proceduri şi termene clare, astfel încât toţi cei interesaţi să aibă acces rapid la informaţiile necesare în evaluarea unor decizii de achiziţie", spune Radu Roşca, preşedinte executiv Transilvania Investments.

Conform calendarului ce va fi discutat în AGA, toate activele propuse spre vânzare vor fi scoase la licitaţie publică nu mai târziu de 31 ianuarie 2023, pe măsură ce procedurile de evaluare vor fi finalizate.

Transilvania Investments deţine în prezent, prin companiile de turism din portofoliu, peste 8.000 de camere de hotel în întreaga ţară, sectorul ospitalităţii acoperind 25% din portofoliul fondului. Fondul de investiţii s-a implicat activ, în ultimul an, pentru a sprijini companiile la care este acţionar majoritar în a găsi resurse financiare şi umane care să sprijine procesul de eficientizare a activităţii. Primele rezultate la 9 luni publicate de către companiile din turism arată o evoluţie pozitivă pentru anul în curs, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sif urile au primit gratis mare parte din hotelurile de stat de pe litoralul romanesc . Erau functionale ,dar vechi la momentul cedarii lor pe ideea (dovedita falsa) ca societatile SIF vor asigura trecerea lor la economia de piata . .Toate aceste hoteluri sunt la momentul asta niste ruine ,sunt incurcate cu litigii si imprumuturi si sunt abandonate chiar si de publicul roman (nici vorba de nordicii care plateau un pic de valuta acum 30 de ani ) .

    Administratorii SIF sunt vinovati de grava neglijenta (cel putin ) daca nu mai rau de atit ,in deplina impunitate si felicitati pt trecerea cu succes la bogatia rapida si permanenta in urma tranzitiei pe deplin esuate a turismului romanesc . Verificati cotatia THR Marea Neagra in nov 2022 daca nu aveti timp sa vizitati zecile de hoteluri ,restaurante si baruri oblonite ,putrede pe dinauntru ,furate si populate de homeless ...glorie nepieritoare SIF urilor care pretind ca sunt floarea managementului romanesc . Si acum vor face tranzactiile pe sub mana ,categoric in interesul personal al initiatilor si nu al actonarilor sau al firmelor implicate ! Si de data asta ,in deplina impunitate ! La procuratura ajung numai cazurile care implica transferul pachetelor de cafea . 

    1. Sa nu cumpere cumva Ciorcila cum a cumparat la pret mai mic de la Sif 2 hotelul Sport din Cluj dupa 4 ani in care Siful 2 la achizitionat cu 20 milioane lei si la vandut cu 16 milioane lei.

    sa vezi ce afacere face Mohammad Murad ca el a mai cumparat de la Sif 3.

    :)) 

    Când aud pe absolut toți șefii de la Sifuri că ei gândesc pe termen lung !? Adică 20 de ani le-a trebuit să conștientizeze că sunt administratori catastrofali! Acum vând vor avea bani,vor investi în ce le-a rămas, apoi încă 20 de an ( gândire pe termen lung!?) vor conștientiza că sunt proști administratori și că banii s-au dus!

    A inceput sezonul de transfer al activelor SIF Transilvania , ma scuzati Transilvania Investment Alliance , in buzunarul personal al lui Ciorcila si al apropiatilor lui.

    Noua echipa pusa de grupul Transilvania vad ca are ca singura realizare vanzarea activelor.  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb