Transport pentru viitor, cu o soluţie de reţea optică one-stop


Companii / 29 iulie 2021

Transport pentru viitor, cu o soluţie de reţea optică one-stop

Huawei îi ajută pe clienţii serviciilor de transport să profite de reţelele de transmisie optică pentru a-şi optimiza comunicaţiile şi a asigura supravieţuirea afacerii în lumea în rapidă schimbare a infrastructurii rutiere, de căi ferate, aeriene, navale şi logistice.

Industria transporturilor la nivel mondial, în toate modurile de transport, traversează o serie de schimbări semnificative. În afară de numărul tot mai mare de tehnologii digitale utilizate în reţelele de transport, natura afacerilor în sine se modifică.

"Business as usual" a devenit neapărat un concept mobil. O cerere pentru soluţii mai durabile, o calitate sporită a aerului urban, orientarea către surse alternative de energie şi progresele în automatizarea şi conectivitatea vehiculelor - fac parte din imaginea în schimbare a transportului.

Cu toate acestea, indiferent de factorii diferiţi implicaţi, un lucru rămâne constant: cerinţa de bază este aceea de a asigura continuitatea activităţii.

În ultimul an, acesta a fost un subiect fierbinte în diferite industrii. În sectorul transporturilor, a devenit şi mai răspândit. Indiferent de mediile de operare, aflate în schimbare, provocările din industrie în creştere şi evoluţia nevoilor de afaceri, aşteptările cu privire la modul în care tehnologiile pot contribui la creşterea competitivităţii sistemelor de transport - de la asigurarea siguranţei la oferirea de monitorizare şi analiză în timp real - au atins un nivel record.

Când vine vorba de supravieţuire şi creştere într-un mediu în schimbare, nevoia de agilitate este primordială. Întreprinderile trebuie să fie pregătite şi capabile să răspundă schimbărilor semnificative pe termen scurt şi mediu pentru a se asigura că reţelele de transport rămân sigure, optime şi eficiente.

Creşterea livrărilor urbane, determinată de o creştere a cumpărăturilor la domiciliu, este un exemplu al acestei evoluţii a serviciilor şi a nevoilor clienţilor. Potrivit eMarketer, doar 13,6% din vânzări au fost realizate din achiziţii online acum doi ani. Cu toate acestea, se preconizează că acest număr va ajunge la 19,5% în acest an - o creştere cu 45,8% a cotei de piaţă a comerţului electronic pe parcursul a doi ani. Mai mult, se preconizează că această creştere va continua, ajungând la 21,8% până în 2024.

În afară de provocările mai mari create de cererea crescută, această schimbare are implicaţii semnificative, mutând rolul transportului de la circulaţie pură a persoanelor sau a mărfurilor la ceva mai fundamental. Noile modele de afaceri, cum ar fi comerţul electronic, depind de sistemele de transport care funcţionează fără probleme. Companiile evoluează pentru a deveni coloana vertebrală a economiilor locale, regionale şi naţionale - şi a comunităţilor lor - asigurând transportul neîntrerupt al achiziţiilor transfrontaliere şi al necesităţilor zilnice.

În termeni generali, factorii ce aduc schimbări în domeniul transporturilor au scopul de a îmbunătăţi experienţa clienţilor şi pasagerilor, de a spori agilitatea afacerii şi de a îmbunătăţi eficienţa operaţională.

Pentru a atinge aceste obiective, companiile şi organizaţiile de transport, tranzit şi gestionare a traficului vor avea nevoie tot mai mare de capacitatea de a transfera cantităţi semnificative de date - rapid şi fiabil - pentru a permite luarea deciziilor în timp real şi a avea sisteme gestionate şi organizate cu uşurinţă. Primirea informaţiilor în timp util înseamnă că circumstanţe precum condiţiile meteorologice nefavorabile şi traficul intens, de exemplu, pot fi luate în considerare pentru a evita întreruperile operaţionale.

Reţelele de transmisie optică sunt o metodă dovedită de comunicare a informaţiilor într-o varietate de forme, iar tehnologia Huawei poate ajuta la sistemele de transport pregătite pentru viitor, cu accent pe siguranţă, capacitate de transmisie, eficienţă operaţională şi rentabilitate.

Siguranţă

Asigurarea securităţii operaţiunilor de transport, indiferent de mod, rămâne primordială. Pentru a lua un exemplu din aviaţie, tehnologia de comunicaţii optice Huawei a fost aleasă de Austro Control, organizaţia responsabilă pentru gestionarea sigură, fiabilă şi eficientă a traficului aerian în spaţiul aerian austriac.

Platforma OptiX OSN 1800 OTN permite Austro Control să gestioneze un sistem de transport complex şi distribuit geografic, care implică conexiunea a şapte aeroporturi.

Austro Control are grijă de până la 4.000 de mişcări de zbor pe zi pe şapte aeroporturi. De asemenea, face parte din cadrul cerului unic european al Uniunii Europene, care îşi propune să reformeze controlul traficului aerian (ATC) în Europa pentru a face faţă creşterii continue de zbor într-un mod sigur şi rentabil.

Cu un număr mare de aeronave care zboară între diferite ţări într-o zonă relativ mică, serviciile ATC europene necesită o reţea fiabilă pentru a permite o comunicare eficientă a controlului terestru şi aerian şi pentru a asigura conectivitate permanentă între aeronave, centre de control şi aeroporturi.

Înainte de decolare şi în timpul zborului, piloţii de la bordul aeronavei trebuie să fie în contact fiabil cu controlorii din turnul de control al aeroportului. Întreruperile reţelei pot avea un impact grav asupra transmiterii informaţiilor, afectând calitatea contactului dintre controlorul de trafic aerian şi pilot.

Implicaţiile privind siguranţa în ATC sunt evidente: schimbul de date în timp real de la decolare până la aterizare este vital pentru operaţiuni aeriene sigure şi acest lucru necesită calitatea optimă a reţelei pe care Huawei o oferă.

În reţelele optice, fibra foloseşte lumina pentru a transporta informaţii. Orice întrerupere a conexiunii la reţea va provoca întreruperi, deci este necesar să vă asiguraţi că aveţi o conexiunea lină, fără interferenţe. În soluţia Huawei pentru Austro Control, o pereche de fibre poate suporta 80 de canale, cu 100G/200G pe canal, asigurând astfel fiabilitatea optică.

Capacitate mare

Pe lângă sprijinirea siguranţei, sistemele de comunicaţii din sectorul transporturilor vor trebui să fie capabile să gestioneze un volum tot mai mare de date pe măsură ce pieţele se adaptează şi se schimbă.

În sectorul aviaţiei, organizaţia pentru transportul aerian ICAO a Organizaţiei Naţiunilor Unite prognozează că traficul aerian global de pasageri va creşte cu 4,2% anual în perioada 2018-2038, mărfurile crescând cu 3,5% pe an în aceeaşi perioadă.

O cantitate mare de tehnologie digitală este deja utilizată în aviaţie - dar această tendinţă ascendentă a volumului şi avansarea continuă a tehnologiilor de gestionare a traficului aerian, înseamnă că sectorul ATM va continua să experimenteze cereri pentru lăţimi de bandă mai mari.

Acest lucru va forţa reţelele să lucreze la viteze mai mari pentru a oferi cel mai bun serviciu posibil şi pentru a asigura siguranţa aeriană. Cerinţele de reţea vor continua să crească, cu o nevoie tot mai mare lăţime de bandă, pe măsură ce din ce în ce mai multe date sunt transferate dintr-un loc în altul.

Platforma OptiX OSN 1800 OTN de la Huawei acceptă tehnologia coerentă 100G mainstream şi, în mod esenţial, furnizarea unei capacităţi de lăţime de bandă adecvate acceptă aplicaţii în timp real, fără risc de latenţă în comunicaţiile optice.

Reţeaua în sine funcţionează ca nişte conducte de apă, transferând date dintr-un loc în altul: deci, cu cât sunt mai multe date de transmis, cu atât conducta este mai groasă.

Soluţia de fibră optică de la Huawei are o capacitate ridicată: folosind câteva fibre, este posibil să împingeţi o mulţime de date printr-o singură conexiune, iar viteza unui nou OTN (reţea de transmisie optică) este de 10 ori mai rapidă în comparaţie cu vechea arhitectură de reţele SDH (ierarhie digitală sincronă).

Soluţia implementată de Huawei pentru Austro Control oferă, de asemenea, mai multe servicii 10 GE pentru clienţi. Echipamentul este uşor de instalat, se potriveşte dulapurilor de 19 şi 23 inci şi poate fi montat şi pe pereţi sau pe stâlpi. Este conceput pentru a oferi performanţe excepţionale cu un consum redus de energie, compatibil cu alimentare pe curent alternativ sau continuu.

Soluţia Huawei pentru Austro Control este complexă - necesită şapte conexiuni punct-la-punct şi aproximativ 20 de staţii de repetare semnal - dar această complexitate serveşte doar pentru a ilustra scalabilitatea soluţiei de reţea de transmisie optică. Pentru clienţii cu cerinţe mai simple în alte domenii de transport, o versiune redusă a soluţiei va funcţiona la fel de bine.

Scenarii cu mai multe servicii

La fel ca multe alte operaţiuni de trafic şi tranzit, controlul traficului aerian necesită diseminarea multor informaţii, în fiecare minut din fiecare zi.

În plus faţă de sistemele radar şi de navigaţie, alte tipuri de date trebuie să fie transportate de aceeaşi legătură de comunicaţii, cum ar fi vocea (apeluri telefonice sol-sol sau comunicaţii sol-aer) şi video (de la camerele de aeroport, de exemplu).

Deci, de la date de conectare la date vocale şi date video 24/7 - toate acestea trebuie transmise în timp real pentru a asigura siguranţa şi eficienţa operaţională, iar această capacitate de asistenţă pentru mai multe servicii este un alt motiv cheie pentru care Austro Control a ales Huawei.

Compania a furnizat o reţea de transmisie de 100 Gbit/s de mare viteză, cu o latenţă redusă, o reţea extrem de fiabilă pentru a ajuta Austro Control să transmită şi să gestioneze datele sale de trafic în mod eficient şi sigur.

Noua reţea a ajutat la o actualizare mai rapidă a informaţiilor în timp real şi a sprijinit transferul de mare viteză al unei cantităţi masive de informaţii şi comunicaţii către şi de la instalaţiile terestre - şi toate acestea, merită subliniat, fără latenţă.

OptiX OSN 1800 OTN oferă o protecţie comprehensivă la nivel de echipament şi la nivel de reţea pentru a asigura continuitatea serviciului, prin reţeaua OTN cu comutare automată (ASON) care previne tăierea multiplă a fibrelor.

Eficienţa costurilor

Soluţia optică Huawei permite, de asemenea, servicii multiple cu lăţime de bandă mare (de la 2 Mbit/s până la 100 Gbit/s), livrate la un cost mai mic.

Echipa Austro Control a fost impresionată de securitatea IT comprehensivă şi de suportul tehnic al Huawei - precum şi de compatibilitatea produsului: soluţiile sunt pe deplin compatibile cu cele ale altor furnizori, permiţându-le să fie implementate cu uşurinţă la faţa locului.

Platforma include o capacitate de întreţinere predictivă, asigurând eficienţa operaţiunilor şi întreţinerii. Tehnologia inteligentă ajută la diagnosticarea rapidă a defecţiunilor, reducând volumul de lucru manual necesar.

Aceasta înseamnă că resursele şi timpul nu sunt cheltuite pentru proceduri inutile: echipa IT poate controla, monitoriza şi repara reţeaua în mod eficient, utilizând tehnici automatizate care necesită o intervenţie minimă.

Acest lucru permite inginerilor să se concentreze pe arii specializate în loc de derularea unor sarcini simple de monitorizare a sistemului. De asemenea, este uşor de utilizat pentru non-ingineri, cu o interfaţă grafică de utilizator "drag and drop", fără a fi nevoie să introduceţi comenzi.

Deoarece nu are rost să investim în tehnologie care va fi depăşită în câţiva ani, sistemul Huawei este protejat pentru viitor: de exemplu, 100G care sunt acum pe val se pot extinde la 200G/400G în viitor; în timp ce configuraţia iniţială a 40 de unde poate fi actualizată la 80 de unde.

În cazul Austro Control, soluţia a fost implementată pe şapte aeroporturi timp de trei ani, cu întreţinere şi funcţionare automată care asigură uşurinţa gestionării.

"Noua soluţie permite Austro Control să furnizeze capacitatea de transmisie necesară pentru gestionarea în condiţii de siguranţă a traficului aerian la un raport optim de preţ şi performanţă", a comentat Manfred Nedoma, Team Manager al reţelei şi serviciului de transport la Austro Control.

Pe lângă rentabilitatea sa, capacitatea de a scala soluţia este deosebit de importantă, având în vedere complexitatea sistemelor de transport şi imprevizibilitatea nevoilor viitoare.

Concluzie

Încercarea de a anticipa cerinţele viitoare este vitală pentru succesul afacerilor. Industria transporturilor trebuie să rămână adaptabilă şi să planifice schimbări pe termen lung, menţinând în acelaşi timp eficienţa reţelelor.

Evenimentele externe şi provocările din industrie pot duce la modificări bruşte ale surselor de venit şi ale modelelor de afaceri. Mediile operaţionale existente şi provocările externe în special au creat presiune economică şi incertitudine în unele domenii de transport - totuşi, este important să se asigure supravieţuirea cu măsuri de continuitate a afacerii.

Pentru a atinge acest nivel de continuitate, patru elemente sunt esenţiale: siguranţa, capacitatea de transmisie, eficienţa operaţională şi rentabilitatea. Soluţia de reţea de transmisie optică Huawei poate sprijini diverse sisteme de transport pentru a se asigura că acestea sunt îndeplinite - pregătind în acelaşi timp aceste sisteme pentru nevoile în evoluţie, punând la dispoziţie lăţimea de bandă necesară.

Necesitatea transferului fiabil pentru cantităţi mari de date - inclusiv voce şi video - va creşte, probabil, în majoritatea scenariilor de transport, motiv pentru care o soluţie de reţea de transmisie optică pregătită pentru viitor este esenţială pentru ca sistemele de transport să rămână în frunte.

(C)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb