TRANZACŢIA AR TREBUI REEXAMINATĂ: UE suspectează GM că a favorizat ofertantul care a preluat "Opel"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 octombrie 2009

Uniunea Europeană pune la îndoială sprijinul acordat de guvernul german planului de vânzare a pachetului majoritar de la compania auto "Opel", deţinută de "General Motors", către "Magna In­ternational" Inc., şi arată că producatorul auto american ar trebui să reexamineze ofertele celorlalte părţi interesate de această preluare.

Comisia Europeană subliniază că a descoperit "indicii semnificative" din care rezultă că ajutorul promis de autorităţile germane companiei "Opel" (în cadrul acordului de preluare de către "Magna") nu este conform cu reglementările de concurenţă din UE.

"Potrivit anchetei preliminare a Comisiei, există indicii semnificative că ajutorul promis de guvernul german pentru făcea obiectul unei condiţii înainte ca , cumpărătorul în cauză, să preia o participaţie majoritară la constructorul auto", anunţă comunicatul Comisiei.

Comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes, i-a trimis o scrisoare ministrului german al economiei, Karl Theodor zu Guttenberg, prezentându-i îngrijorările sale în acest sens.

Germania, care şi-a exprimat susţinerea pentru cumpărătorul favorit - producătorul canadian de componente auto "Magna", asociat cu banca rusă "Sberbank", a fost acuzată de alte state, mai ales de Belgia şi Marea Britanie, că a acordat ajutoare financiare în scopuri protecţioniste.

Toate uzinele din Germania par să fie salvate în urma preluării "Opel" de către "Magna", în timp ce fabrica din Anvers (Belgia) riscă să fie închisă, iar uzinele din Spania şi Marea Britanie vor suporta mari reduceri de personal

"Magna", cel mai mare producator canadian de componente auto, şi "Sberbank" din Rusia sunt pe punctul de a finaliza acordul privind achiziţia a 55% din "Opel".

Cancelarul german Angela Merkel a făcut lobby pentru vânzarea către "Magna", ca să poată păstra locurile de muncă pe care le are "Opel" în această ţară.

Ministrul german al economiei a primit scrisoarea comisarului european pentru Concurenţă şi este încrezător că temerile UE privind vânzarea "Opel" pot fi îndepărtate. În plus, Germania arată că nu trebuie să obţină aprobarea UE pentru ajutorul de stat acordat companiei "Opel".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb