TRANZACŢIE DE 1,2 MILIARDE DE DOLARI: "Energizer" cumpără "Playtex Products"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2007

"Energizer" cumpără "Playtex Products"

Producătorul american de baterii "Energizer Holdings" Inc. cumpără "Playtex Products" Inc. în schimbul sumei de 1,2 miliarde de dolari, urmărind astfel să-şi diminueze costurile de distribuţie. În plus, "Energizer" obţine produsele de protecţie solară Banana Boat şi şerveţelele Wet Ones.

Deţinătorii de acţiuni "Playtex" vor primi 18,30 dolari pentru fiecare titlu, potrivit anunţului făcut de oficialii "Energizer". Preţul este cu 18% mai mare decât cursul de închidere al acţiunilor "Playtex" la data de 12 iulie. Dacă sunt incluse şi datoriile "Playtex", tranzacţia valorează 1,9 miliarde de dolari.

Afacerea este un câştig pentru "Harbinger Capital Partners", cel mai important acţionar al "Playtex", care deţine 20% din companie. "Harbinger Capital" i-a îndemnat pe oficialii "Playtex" să vândă unele divizii ale acesteia sau chiar toată compania, criticându-l totodată pe directorul executiv Neil DeFeo pentru planurile sale de majorare a profitului prin achiziţii.

"Playtex", companie înfiinţată în 1932, ca dis­tribuitor de produse din latex, şi-a consolidat profiturile vreme de patru trimestre consecutiv prin vânzarea unor operaţiuni profitabile, astfel încât şi-a concentrat activitatea pe produsele de îngrijire a pielii, produsele adresate femeilor şi copiilor. În 2006, "Playtex" a înregis­trat vânzări de 636,1 milioane de dolari, din care mai bine de 90% pe teritoriul SUA. Profitul a fost, în acelaşi an, de 30,2 milioane de dolari sau 48 de cenţi/acţiune.

În 2006, "Energizer" a realizat vânzări de circa 3,1 miliarde de dolari şi un profit de 260,9 milioane de dolari ori 4,14 do­lari/acţiune.

"Cele două companii au clienţi similari şi canale de distribuţie în SUA şi Canada", afirmă directorul executiv al "Energizer", Ward M. Klein, subliniind că această achiziţie poate conduce la realizarea altor tranzacţii de preluare. Achiziţia "Playtex" va aduce câştiguri adiţionale companiei "Energizer" în anul fiscal 2008. Reprezentanţii celor două companii aşteaptă ca tranzacţia să se finalizeze la sfârşitul anului în curs.

"Energizer" va finanţa achiziţia cu numerar şi credite. "Banc of America Securities LLC" şi "Bryan Cave" LLP au oferit consultanţă companiei în această tranzacţie. "Playtex" a beneficiat de consultanţa "Lehman Bro­thers" Inc. şi "Morgan Lewis & Bockius" LLP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb