TRANZACŢIE DE 452 MILIOANE EURO "Metro" devine acţionarul majoritar al grupului francez "Fnac Darty"

Ziarul BURSA #Companii / 27 iulie 2017

"Metro" devine acţionarul majoritar al grupului francez "Fnac Darty"

Retailerul german "Metro" AG va plăti 452 de milioane de euro (530 de milioane de dolari) în numerar pentru o participaţie de 24% în grupul francez "Fnac Darty" SA, pe fondul consolidării pe plan european a firmelor de distribuţie de produse electronice de larg consum, afectate de concurenţa agresivă din partea Amazon, transmite Bloomberg, conform Agerpres.

În luna februarie a acestui an, acţionarii "Metro" au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care cuprinde operaţiunile angro "Metro Cash & Carry", care vor păstra denumirea "Metro", în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca "Metro-Saturn", au fost rebotezate "Ceconomy".

"Metro" va plăti 70 de euro/titlu pentru participaţia deţinută de familia Pinault la "Fnac Darty", ceea ce reprezintă o primă de 7,3% faţă de preţul de la închiderea şedinţei bursiere de marţi.

Retailerii europeni sunt în proces de consolidare pe fondul concurenţei agresive din partea "Amazon.com", care pune presiune pe preţuri.

"Fnac", un retailer de cărţi, muzică şi electronice, a fost divizat în 2013 şi anul trecut a achiziţionat compania "Darty". "Artemis", compania holding a familiei Pinault, a devenit cel mai mare acţionar majoritar după divizare.

De luna aceasta, compania are un nou director general - Enrique Martinez, după ce Alexandre Bompard a decis să plece la "Carrefour" SA.

"Fnac Darty" are 660 de magazine în Europa, în special în Franţa şi Elveţia, dar şi în Belgia, Olanda, Luxemburg, Spania şi Portugalia, în timp ce noua entitate "Ceconomy", care deţine brandurile Media Markt şi Saturn, are peste 1.000 de magazine în Germania, Austria, Elveţia Italia, Polonia, Spania şi Rusia.

Franţa este una dintre puţinele pieţe europene importante unde "Ceconomy" nu este prezentă.

"Ceconomy" este cel mai mare grup de distribuţie de produse electronice de larg consum din Europa, înaintea britanicilor de la Dixons Carphone, cu peste 1.000 de magazine în 15 ţări europene şi vânzări de 22 de miliarde de euro în 2015/2016.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze până la sfârşitul lunii august, iar "Ceconomy" va fi cel mai mare acţionar al "Fnac".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb