TRANZACŢIE DE 506 MILIOANE DE DOLARI: "Julius Baer" a cumpărat divizia elveţiană de private banking a ING

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 octombrie 2009

"Julius Baer" îşi consolidează operaţiunile din Europa Centrală şi de Est prin afacerea cu ING.

"Julius Baer" îşi consolidează operaţiunile din Europa Centrală şi de Est prin afacerea cu ING.

"Julius Baer Group" Ltd., bancă privată elveţiană cu o existenţă de 120 de ani, a decis să cumpere divizia de private banking de la Geneva aparţinând "ING Groep" NV, cea mai mare societate financiară din Olanda. Preţul plătit pentru această achiziţie este de 520 de milioane de franci elveţieni (506 milioane de dolari), în numerar. Unii analiştii cred că preţul este rezonabil pentru ambele părţi, alţii îl consideră mic.

"Julius Baer" aşteaptă ca afacerea să genereze economii de 35 de milioane de franci elveţieni şi estimează că va deveni profitabilă în 2011. Prin această tranzacţie, care se va finaliza la începutul lui 2010, "Julius Baer" va avea sub administrare 160 de miliarde de franci elveţieni, activele pe care le gestionează sporind cu aproape 10%. Divizia înstrăinată are sucursale în oraşele elveţiene Basel, Lausanne, Lugano şi Zürich, în staţiunea Crans Montana, dar şi în Monaco şi Jersey. Unitatea are 310 salariaţi.

Banca privată "Julius Baer" şi-a desprins operaţiunile de management al activelor la data de 1 octombrie, şi a anunţat că intenţionează să atragă noi investiţii, respectiv să facă noi angajări în acest sens.

"Afacerea cu ING consolidează operaţiunile din Europa Centrală şi de Est şi Rusia", a afirmat directorul executiv al băncii elveţiene, Boris Collardi.

"Julius Baer" îşi creşte reţeaua de sucursale din Europa şi se extinde în Asia, în condiţiile în care Elveţia este supusă presiunilor din partea SUA, a Franţei şi Germaniei, în vederea renunţării la politica privind protecţia clienţilor.

ING a anunţat că din această vânzare va obţine un profit net de 150 milioane de euro. Grupul ING, care, în luna octombrie 2008, a primit un ajutor de stat în valoare de 10 miliarde de euro, încearcă să vândă active de 8 miliarde de euro, ca să-şi majoreze capitalul. Vânzarea diviziilor sale de private banking din Asia, unde se află două dintre economiile cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din lume, ar putea atrage cumpărători care vor să-şi extindă operaţiunile în regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb