TRANZACŢIE DE PESTE UN MILIARD DE DOLARI PE PIAŢA OŢELULUI DIN SUA: "Nucor" cumpără "Harris Steel Group"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie 2007

"Nucor" cumpără "Harris Steel Group"

Compania americană "Nucor", al doilea producător de oţel din SUA, cumpără "Harris Steel Group" Inc din Canada, plătind în schimb 1,07 miliarde de dolari. Astfel, "Nucor" îşi va mări capacitatea de producţie. "Nucor" a oferit 46,25 dolari canadieni (39,76 dolari americani) pentru fiecare titlu "Harris Steel", ceea ce înseamnă cu 6,3% peste preţul de închidere înregistrat de acţiunile companiei canadiene la data de 29 decembrie 2006. La 30 septembrie, "Harris" avea datorii nete de circa 106 milioane de dolari.

Familia Harris, care deţine peste 50% din "Harris Steel", a aprobat tranzacţia cu "Nucor", companie cu sediul în Charlotte, Carolina de Nord. Achiziţia pe care o face "Nucor" este cea mai mare din istoria acestei companii. Oferta este deschisă cel puţin 35 de zile calendaristice şi este sprijinită de consiliile de administraţie ale ambelor companii. Finalizarea achiziţiei depinde de aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA şi Canada, spun oficialii "Nucor", fără să ofere un termen în acest sens.

Directorul executiv al "Nucor", Daniel DiMicco, care a realizat câştiguri record pentru companie în 2006, urmăreşte să majoreze în continuare profiturile acesteia.

DiMicco este de părere că această tranzacţie va determina o expansiune semnificativă a sectorului downstream al "Nucor". În 2005, beneficiul net al companiei a fost de 1,3 miliarde de dolari. "Nucor" are o valoare de piaţă de 16,5 miliarde de dolari, aproape dublă faţă de cea a rivalului "US Steel Corp".

"Nucor" vrea să-şi extindă producţia de materiale de oţel utilizate în construcţia de poduri şi locuinţe. Vânzările "Harris" de produse de consolidare s-au dublat în ultimii doi ani, astfel că au ajuns de la 337 milioane de dolari canadieni în 2003 la 661,73 milioane în 2005. "Harris" a derulat afaceri în SUA prin "Harris Steel" Inc, societate mixtă înfiinţată cu "Nucor" în 2004. "Nucor" a plătit circa 21 de milioane de dolari pentru 50% din această unitate, condusă de "Harris". "Nucor" plănuieşte să ridice trei fabrici noi, din care una în Memphis, Tennessee, a cărei capacitate de producţie să atingă anual 850.000 tone de foi de aliaj şi carbon pentru industria auto şi echipamente grele.

Potrivit celor de la "Nucor", tranzacţia cu "Harris Steel" va determina imediat majorarea câştigurilor şi nu va afecta dividendul pe care îl acordă acţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb