Tranzacţiile cu instrumente financiare din afara pieţelor reglementate vor fi raportate la CNVM

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2010

Entităţile care intermediază tranzacţii cu instrumente financiare în afara pieţelor reglementate sau a sistemelor alternative de tranzacţionare trebuie să fie înregistrate la CNVM şi să raporteze Comisiei tranzacţiile realizate, potrivit unui proiect de instrucţiune al autorităţii pieţei de capital. Proiectul de instrucţiune, lansat în dezbatere de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), vizează atât tranzacţiile efectuate în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare cu instrumente financiare cotate pe o piaţă reglementată sau în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare din România, cât şi transferurile realizate de intermediari înscrişi în Registrul CNVM în afara unei pieţe reglementate sau a unui sistem alternativ de tranzacţionare cu instrumente financiare care nu sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare.

Tranzacţiile cu instrumente financiare necotate, cu excepţia instrumentelor pieţei monetare reglementate de Banca Naţională a României, se raportează la CNVM de către intermediari cel târziu la sfârşitul zilei lucrătoare următoare celei în care a avut loc tranzacţia, se arată în documentul citat.

Obligaţiile de raportare revin atât intermediarilor care cumpără cât şi celor care vând, fie în cont propriu, fie în contul clientului, instrumentele financiare menţionale. Raportarea va oferi detalii privind denumirea şi numărul instrumentelor financiare cumpărate sau vândute, cantitatea, data executării fiecărei tranzacţii, preţul de tranzacţionare, precum şi datele de identificare ale intermediarilor implicaţi.

Tranzacţiile cu instrumente financiare cotate se raportează la CNVM de către operatorul de piaţă, operatorul de sistem sau, după caz, de către intermediar.

Intermediarii care efectuează în contul propriu sau în contul clienţilor tranzacţii având ca obiect titluri de stat, a căror emisiune a fost admisă la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare şi care se realizează în afara acestor locuri de tranzacţionare, au obligaţia să facă public volumul şi preţul acestor tranzacţii, precum şi momentul exact la care acestea au fost executate, se spune în proiectul de instrucţiune.

Raportarea va fi realizată imediat după momentul executării tranzacţiei în cazul în care transferul are loc în timpul orarului de funcţionare al pieţei reglementate, sau imediat după începerea orarului obişnuit de tranzacţionare al pieţei reglementate dacă tranzacţia are loc în afara orarului de tranzacţionare.

Operatorul de piaţă sau sistem va permite accesul la sistemul propriu folosit pentru transmiterea informaţiilor referitoare la cerinţele post tranzacşionare, în termeni comerciali rezonabili şi pe baze nediscriminatorii intermediarilor în cauză, se mai spune în documentul menţionat de Mediafax.

Entităţile care realizează astfel de tranzacţii şi nu sunt înregistrate la CNVM, au obligaţia să solicite Comisiei autorizarea şi/sau înregistrarea în Registrul CNVM. Comisia aşteaptă propuneri privind proiectul de instrucţiune până pe 29 martie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb