Travelminit.ro: Românii îşi rezervă vacanţele pentru vara aceasta

G.D.
Companii / 31 martie 2023

Travelminit.ro: Românii îşi rezervă vacanţele pentru vara aceasta

Dacă în anii pandemiei, pe fondul nesiguranţei cauzate de restricţii, turiştii îşi făceau planurile de călătorie aproape de pe o zi pe alta, astfel încât să fie siguri că nu mai apar modificări legislative sau interdicţii de deplasare, în prezent, aceştia se bucură de mai multă certitudine în ceea ce priveşte vacanţele lor, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, există acum o mai mare predictibilitate în ceea ce priveşte deplasările, ceea ce îi ajută pe români să planifice din timp vacanţele şi să aibă, astfel, o ofertă mult mai mare de opţiuni atât în ceea ce priveşte destinaţiile şi unităţile de cazare, cât şi în ceea ce priveşte preţurile. Turiştii îşi planifică acum concediul pe termen lung, îşi fac rezervările cu 30, 60, 90 sau chiar cu 120 de zile înaintea datei de check-in.

Potrivit Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate destinaţii în perioada early booking se numără staţiunile montane şi marile oraşe (41% din rezervări), litoralul românesc (22% din rezervări), staţiunile balneare (15% din rezervări), restul procentelor fiind distribuite între destinaţiile mai puţin populare.

În ceea ce priveşte tarifele pentru sejururile rezervate early booking, preţul mediu pentru o vacanţă de 2 persoane, 3 nopţi în perioada verii este de: 1.142 lei (la mare), 952 lei (la munte), 1.040 lei (în staţiunile balneare), 840 lei (în oraşe). Pe de altă parte, preţul mediu pentru o vacanţă de familie (2 adulţi, 2 copii), 5 nopţi în perioada verii este de: 2.424 lei (la mare), 2.243 lei (la munte), 2.034 lei (în staţiunile balneare), 2.036 lei (în oraşe).

Conform Travelminit.ro, primele semne ale revenirii curentului early booking au apărut din luna ianuarie, când au început să fie înregistrate primele rezervări pentru primăvară şi vară. Cât despre tarifele early booking, acestea sunt cu 17-20% în creştere faţă de anul trecut, o scumpire generată şi de inflaţie, dar tot sunt mai mici faţă de preţurile percepute atunci când rezervarea nu a fost făcută în avans cu minimum o lună înainte.

"Avantajele pe care le au turiştii care fac rezervări early booking sunt, în primul rând, preţurile mai bune şi reducerile de care pot profita, făcând astfel economii semnificative de buget pentru vacanţă. Apoi, un alt beneficiu este varietatea mare a disponibilităţilor la unităţile de cazare preferate: efectuând rezervarea din timp, turiştii au de ales din mai multe opţiuni şi pot opta pentru cel mai bun raport calitate/preţ, în funcţie de obiectivele lor. Rezervările early booking sunt din nou în trend, turiştii au acum mai multă siguranţă în ceea ce priveşte călătoria lor, aşa că îşi planifică vacanţele din timp, astfel că am înregistrat o dublare a numărul de rezervări în primul trimestru la Travelminit", spune Dora Török, manager operaţional Travelminit.ro, în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb