TREI CAUZE PENTRU DEMISIA DIRECTORULUI ANIF: Seceta, scandalul din Ministerul Agriculturii şi lupta politică

MAKE, Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Politică / 25 iunie 2007

Seceta, scandalul din Ministerul Agriculturii şi lupta politică

Ioan Nastea, directorul general al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), şi-a prezentat demisia din funcţie, din data de 13 iunie, la cererea ministrului Agriculturii, domnul Decebal Traian Remeş.

Domnul Nastea ne-a declarat vineri că demisia domniei sale a fost cerută de către domnul Remeş din motive politice:

"Ministrul Agriculturii mi-a cerut demisia şi nu am ezitat. Ştiu că s-a dorit înlocuirea mea din funcţie deoarece sunt membru al Partidului Democrat şi partidul a depus moţiune pentru agricultură".

Domnia sa a adăugat că i-a cerut lui Remeş să îl lase la conducerea ANIF până la 13 iulie:

"I-am cerut ministrului să rămân în funcţie până se încheie un semestru, ca să se vadă clar ce am realizat şi ce nu", a spus Ioan Nastea.

PD a anunţat recent, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea unei moţiuni simple PD-PLD, pe tema agriculturii.

Pe de altă parte, modul cum ANIF a încredinţat lucrările de îmbunătăţiri funciare este puternic contestat de către Luigi Bergheş, directorul Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), care l-a acuzat, implicit, pe directorul ANIF Ion Nastea că nu a organizat licitaţii, deşi legea ar fi cerut-o.

La rândul său, însuşi directorul SNIF Luigi Bergheş are, în ochii ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş, statutul de director demis de Agenţia Domeniilor Statului (ADS), dar directorul susţine că ADS nu are căderea să-l demită, întrucât unicul acţionar al SNIF este Ministerul Agriculturii (şi, întradevăr, Registrul Comerţului îi certifică afirmaţiile).

Însă ministrul Remeş a făcut, săptămâna trecută, uluitoarea declaraţie că el nu are de gând să semneze demiterea lui Bergheş de la SNIF, deoarece "nu iscăleşte documente lipsite de importanţă"!

Demisionarul director Ion Nastea de la ANIF, ne-a declarat despre rivalul său de la SNIF: "Domnul Luigi Bergheş nu vrea să părăsească SNIF pentru că după plecarea domniei sale s-ar putea descoperi nereguli grave în activitatea SNIF".

Bergheş, însă, a declarat că s-a plâns Justiţiei, inclusiv de ministrul Remeş, cel care (aşa cum a declarat-o ministrul) "nu răspunde decât în faţa legii şi a superiorilor lui".

Tot acest talmeş - balmeş afaceri şi politică, ca într-un ring de wrestling cu trei echipe, are loc la începutul celei mai secetoase veri din România ultimei jumătăţi de veac, tocmai când s-a anunţat că sunt avute în vedere măsuri de austeritate neobişnuite - interdicţia udării grădinilor, apoi interdicţia folosirii apei în agricultură şi, posibil, raţionalizarea folosirii apei în industrie. Populaţia însăşi este în pericol să fie afectată de lipsa apei. Puţin timp în urmă, precipitaţiile creaseră pericolul inundaţiilor, iar ploile şi furturile de la sfârşitul săptămânii au produs pagube în judeţele din nord.

Regimul Nicolae Ceauşescu ne-a lăsat moştenire o suprafaţă de peste trei milioane de hectare de teren agricol irigat. După cincisprezece ani, în urma jafurilor şi a neglijenţei, sistemele de irigaţii dispăruseră de pe o suprafaţă de peste 2.870.000 de hectare. O valoare de peste cinci miliarde de euro a fost distrusă, la care se adaugă pagubele anuale enorme datorită deşertificării, inundaţiilor şi reducerii drastice a recoltelor.

Adică, ceea ce în mod normal poartă numele de "crimă". Iar "criminalii" se ceartă, se joacă politic şi se demit.

Importanţa strategică a amenajărilor de

îmbunătăţiri funciare

Amenajările de îmbunătăţiri funciare sunt lucrări de construcţii complexe şi pedoameliorative care au drept scop să promoveze dezvoltarea integrală şi durabilă a agriculturii precum şi a zonelor rurale.

Efectele economice produse de amenajările de îmbunătăţiri funciare:

l Prin aplicarea numai a irigaţiilor, producţiile agricole cresc în medie cu 30-50%, iar prin aplicarea irigaţiilor concomitent cu alte măsuri agrotehnice, producţiile agricole se dublează, ceea ce conduce la creşterea veniturilor în agricultură şi, implicit, a prosperităţii producătorilor agricoli;

l Prin amenajările de îndiguire, desecare-drenaj şi combatere a eroziunii solului, se redau circuitului agricol importante suprafeţe de teren, efectul direct fiind creşterea suprafeţei arabile;

l Creşterea producţiilor agricole creează premisele trecerii agriculturii de la faza de subzistenţă la faza de piaţă, prin excedentul de produse.

Ploile torenţiale fac ravagii

Localităţi fără curent electric, maşini avariate, drumuri blocate şi două persoane rănite uşor - acesta este bilanţul furtunii şi al ploilor torenţiale care au afectat majoritatea regiunilor din ţară, la sfârşitul săptămânii care tocmai a trecut. Rafale puternice de vânt s-au înregistrat în judeţul Sibiu şi în Munţii Făgăraş. Şi în staţiunea Sinaia, mai mulţi brazi au fost culcaţi la pamânt.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. singura realizare a domnului nastea la conducerea ANIF este cumpararea de 350 Loganuri si faptul ca a dat salariile la oameni in proportie de 100% in rest a distrus tot si a reusit sa aiba dosar de urmarire penala pentru pentru executarea digului de la Bentu(IL)Sectoru este intro situatie catastrofala,Corpul de Control al Primului Ministru a descOperit fapte grave pe care presa le-a semnalat.CA al ANIF a luat cunostinta de ele, dece trebuie sa mai stea dl.Nastea pina la 13.07, trebuie suspendat imediat.Sa dea Dumnezeu sa nu am dreptate, dar ce s-a distrus in 2 ani prin incompetenta va putea fi remediat in 2 ani cu costuri enorme,daca se va putea

    1. nu este adevarat a pus pre mult suflet pentru anif iardirectorul este un om capabil si nu trebuie demis ,a adus aceasta societate pe linia de plutire acest incognito nu este informat si paote el este incompetenta

      Daca nu esti de la anif esti un bou.Daca esti de la anif esti tot asa. POTI SA MA IERTI DAR ASTA ESTE...

    O solutie la problema secetei ar fi forarea unor puturi de mare adancime care sa poata sa furnizeze apa la debit constant.

    Ei bine, e intr-adevar tarziu sa te apuci sa sapi atunci cand deja iti este sete, insa mai bine mai tarziu decat niciodata. 

    Dispunem de echipamentelel necesare pentru a putea realiza puturi pentru apa de mare adancime. Folosind tehnologie de ultima generatie, putea oferii de apa indiferent de gradul de seceta, deoarece extragem apa din al 3-lea sau al 4-lea strat de apa din sol care se afla la o adancime la aproximativ 100-150m.  

    Deoarece putem sa foram cu un diametru mare de 360mm, spatiul inelar care se formeaza ajuta la claritatea si calitatea apei deoarece functioneaza ca si un filtru. Adancimea nu reprezinta o problema, instalatiile noastre putand fora pana la 350 m. 

    Putem sa ajutam. 

    Nu ezitati sa ne contactati. 

    -- 

    Ruben Marian 

    0720 546 006 

    GEPACO – ROMANIA 

    office@gepaco.ro 

    www .gepaco.eu

    pe vremea lui ceausescu cine nu era membru de partid nu putea sa promoveze , asa se intimpla si acum in democratie si tot asa se fac schimbari de directori care sunt specialisti in imbunatatiri funciare si fac parte din partide diferite fata de este la guvernare sunt demisi fara nicio rusine

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb