Trei fonduri străine vor investi 6,6 miliarde dolari în "Merrill Lynch"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 ianuarie 2008

Trei fonduri străine vor investi 6,6 miliarde dolari în "Merrill Lynch"

Banca americană Merrill Lynch & Co. a anunţat ieri că a ajuns la un acord cu trei fonduri de investiţii din străinătate, care vor investi împreună 6,6 miliarde dolari în banca americană. Cele trei fonduri, Korean Investment Corp., Kuwait Investment Authority şi Mizuho Corporate Bank, vor primi acţiuni preferenţiale pentru investiţia lor. Deşi vor controla o participaţie de aproximativ 14 procente din Merrill Lynch, fondurile vor fi inves­titori pasivi şi nu vor avea niciun drept de control asupra deciziilor băncii. Mizuho Corporate Bank este o divizie a băncii japoneze Mizuho Financial Group Inc, însă Korean Investment Corp. şi Kuwait Investment Authority sunt fonduri de investiţii con­trolate de stat.

"Aceste tranzacţii garan­tea­ză că Merrill Lynch are o capitalizare adecvată. Colaborarea cu investitorii străini va permite Merrill Lynch să-şi extindă relaţiile şi operaţiunile la nivel mondial", a declarat preşedintele director general de la Merrill Lynch, John Thain.

Aceasta este a doua operaţiune de majorare de capital care are loc la Merrill Lynch, după ce în luna decembrie 2007 banca americană a anunţat că va vinde un pachet de acţiuni în valoare de cinci miliarde dolari către fondul de investiţii Temasek Holdings, controlat de statul Singapore, şi alt pachet, în valoare de 1,2 miliarde dolari, către Davis Selected Advisers.

Merrill Lynch a fost nevoită să-şi majoreze capitalul după ce criza creditelor ipotecare i-a provocat deprecierea activelor cu 7,9 miliarde dolari în trimestrul al treilea 2007, cele mai mari pierderi din istoria băncii. Urmează ca joi Merrill Lynch să-şi anunţe rezultatele pe trimestrul patru 2007, analiştii estimând că banca va anunţa noi pierderi trimestriale şi o nouă depreciere a activelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb