Trei foşti directori din cadrul "Romgaz" Târgu Mureş, trimişi în judecată de DNA

Andrei Stan
Anticorupţie / 27 decembrie 2017

Trei foşti directori din cadrul "Romgaz" Târgu Mureş, trimişi în judecată de DNA

Trei foşti directori din cadrul sucursalei din Târgu Mureş a companiei "Romgaz" au fost trimişi astăzi în judecată procurorii anticorupţiei, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Astfel, fostul director al sucursalei, Avram Pantelimon, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, în timp ce Sergiu Victor Banu şi Gheorghe Matei, la data faptelor director tehnic, respectiv director adjunct-producţie în cadrul aceleiaşi sucursale, au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: "În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tîrgu Mureş a organizat o licitaţie publică ce avea ca obiect implementarea proiectului «Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locaţia Cojocna, jud. Cluj», fiind declarată câştigătoare o asociere formată din trei societăţi comerciale.

În acest context, inculpatul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA - Sucursala Tg. Mureş, alături de ceilalţi doi inculpaţi, în calitate şi de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalităţile de recepţie a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepţia unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerinţelor stabilite în documentaţia de atribuire şi în oferta tehnică anexă la contract".

Procedând în această manieră, inculpaţii au creat un prejudiciu companiei "Romgaz" de 3.157.970 lei, echivalent cu contravaloarea plătită pentru echipamentul respectiv, susţin anchetatorii.

"În acelaşi timp, a fost creat un folos necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea asocierii furnizoare, reprezentat de contravaloarea echipamentului neconform recepţionat de achizitor şi apoi achitat în întregime", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

În cursul anului 2016, Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un alt dosar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. de ce oare nu se spune ca respectivi inculpati sunt membri ai partidului .........

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb