Trei proiecte media din România au fost finanţate de Google cu 428.000 de euro

Cristina Radu
Companii / 7 iulie 2017

Google (Sursa foto: Wikipedia)

Google (Sursa foto: Wikipedia)

Trei proiecte din România au primit finanţare de 428.000 de euro din partea Google, prin programul Digital News Initiative, potrivit News.ro. Google a anunţat proiectele selectate în a treia rundă de finanţare a programului: 107 de proiecte din 27 de ţări europene vor primi finanţare de 22 milioane de euro.

Prin fondul de inovare, Google s-a angajat să acorde finanţări de 150 milioane de euro, timp de trei ani, pentru a sprijini sectorul media din Europa şi a oferi organizaţiilor posibilitatea să experimenteze şi să inoveze în mediul digital.

Cu o finanţare de 50.000 de euro, Fact Scan al Blue Insight va oferi o soluţie de verificare în timp real a informaţiilor apărute în mass-media, fie ele materiale scrise, audio sau video. Fact Scan va utiliza instrumente de inteligenţă artificială pentru înţelegerea limbajului scris, recunoaşterea vorbirii în materiale audio şi video şi a textului în poze. Obiectivul este să transforme procesul dificil şi lent de verificare a informaţiilor într-unul eficient şi rapid.

The Newsroom Democracy Radar al Hotnews.ro va fi un produs de sondare a opiniei publice, cu un grad de răspuns mai mare decât al soluţiilor clasice. Instrumentul permite analize de tip big data, oferă statistici prin agregarea şi eşantionarea datelor şi va putea fi utilizat de publicaţii şi jurnalişti. Finanţarea este de 168.000 de euro, iar soluţia va fi dezvoltată în parteneriat cu Opinary.

Ştiricurate.ro, proiect al Ringier, va funcţiona ca o platformă unde oamenii vor citi conţinut jurnalistic de calitate, agregat şi selectat de editorii Ringier. Platforma este un sistem digital de verificare a ştirilor, unde utilizatorii pot căuta informaţiile apărute în presă. Valoarea finanţării este de 210.000 euro.

Fondul de inovare al Digital News Initiative a fost lansat în octombrie 2015, când au fost depuse primele proiecte pentru finanţare. În 2017, DNI a analizat peste 3.000 de proiecte depuse şi a acordat finanţări de 73 milioane de euro către 359 de organizaţii din 29 de ţări. Următoarea rundă de finanţare, cea de a patra, se va deschide la începutul lui septembrie. Organizaţiile interesate vor avea 30 de zile la dispoziţie pentru depunerea proiectelor, potrivit sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb