Trei studenţi din Iaşi, Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt câştigătorii Quant Olympics 2022

V.G.
Miscellanea / 6 octombrie 2022

Trei studenţi din Iaşi, Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt câştigătorii Quant Olympics 2022

Trei studenţi din Iaşi, Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt câştigătorii primei ediţii a Quant Olympics România, competiţia în domeniul modelelor de risc de credit organizată de Deloitte România în parteneriat cu Banca Transilvania, arată un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei ciatte, concursul a fost creat pentru studenţii din anii I şi II la programe de masterat din toată ţara în domeniile data science, data mining, inteligenţă artificială, machine learning, statistică şi econometrie, de la instituţii de învăţământ precum Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE), Universitatea din Bucureşti (UB), Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi (UAIC), Universitatea de Vest din Timişoara (UVT).

Alexandru Malainic, care urmează programul de master în data mining la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Mihai Condrat, student la programul de masterat în data science la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti, şi Claudiu Veresezan, care urmează masterul în econometrie şi statistică aplicată din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, sunt concurenţii clasaţi pe primele trei locuri. Câştigătorii au primit premii în bani şi oportunităţi de angajare în cadrul Deloitte România şi al Băncii Transilvania.

Concurenţii au primit sarcini care simulează viaţa profesională reală, constând în proiectarea unui model de risc de credit care să estimeze probabilitatea clienţilor bancari ipotetici de a nu-şi mai rambursa împrumuturile bancare, pe baza unor date furnizate de organizatori. Lucrările au fost evaluate de un juriu care a inclus experţi în risc financiar din cadrul Deloitte România - Elena Grigore, Director Consultanţă în Managementul Riscului, şi Andrija Djurovic, Manager Senior - şi experţi în managementul riscului de credit din cadrul Băncii Transilvania - Annamaria Andreica-Suciu, Director Adjunct în Departamentul de Administrare a Riscurilor Financiare, Cristina Lehaci, Şef serviciu Modelare Risc de Credit şi Parametrizare Provizioane Colective, şi Andrei Rusu, Analist Expert Risc de Credit - Modelare Statistică.

"Prin Quant Olympics, ne-am propus să ajutăm studenţii să se pregătească pentru viaţa profesională reală şi să facă primii paşi în carieră, dar şi să facem cunoscute provocările pe care le ridică domeniul modelelor de risc de credit. Suntem pasionaţi de ceea ce facem, ne extindem şi reinventăm constant rolurile, de exemplu prin utilizarea de soluţii tehnologice, cum ar fi aplicarea metodelor de machine learning de ultimă generaţie, şi sperăm să inspirăm generaţiile viitoare să aleagă acest domeniu profesional. Acest proiect a fost iniţiat de echipa noastră de consultanţă în managementul riscului specializată în sectorul serviciilor financiare şi profit de ocazie pentru a felicita toţi studenţii care au acceptat provocarea noastră şi au depus proiecte, profesorii universitari care ne-au susţinut în acest demers, colegii mei care au organizat evenimentul şi pentru a mulţumi partenerului nostru, Banca Transilvania, care a susţinut puternic acest proiect şi cu ajutorul căruia am putut pune studenţii în faţa unei situaţii care redă condiţiile reale din domeniul modelelor de risc de credit", a spus Dimitrios Goranitis, Liderul serviciilor de consultanţă pentru sistemul bancar şi pieţe de capital, Deloitte Central Europe, care a promovat şi a susţinut competiţia.

"Un proces eficient de construire a unor modele de rating care să încorporeze variabilitatea şi factorii determinanţi ai riscului de credit care pot apărea în timp este fundamentul sistemului bancar modern. Acest aspect este dublat de validarea modelelor, care ne asigură că doar cele mai bune modele statistice sunt implementate în relaţia cu clienţii noştri. Astfel, Banca Transilvania este în contact cu comunitatea academică pentru a-i oferi sprijin în adaptarea programei şcolare şi dorim să mulţumim profesorilor pentru sprijinul lor continuu şi pentru mentoratul studenţilor implicaţi în această provocare. Pentru studenţi, banca organizează programe variate de internship care le oferă oportunităţi tinerilor profesionişti în era digitală. Am făcut echipă cu Deloitte în acest proiect pentru a oferi studenţilor posibilitatea de a acumula experienţă practică într-un mediu provocator, pentru a beneficia de experienţa de viaţă reală a jucătorilor de top", a spus Luminiţa Runcan, Director General Adjunct Risc, Banca Transilvania.

Concursul a avut două etape, iar opt concurenţi s-au calificat în faza finală, care a inclus, pe lângă dezvoltarea unui model de risc de credit, susţinerea acestuia în faţa juriului şi sesiune de întrebări şi răspunsuri cu aceştia, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb