Trei ţări vor semna, astăzi, acordul pentru oleoductul Constanţa - Trieste

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 aprilie 2008

Trei ţări vor semna, astăzi, acordul pentru oleoductul Constanţa - Trieste

Doar trei din patru ţări vor semna astăzi acordul pentru oleoductul Constanţa - Trieste, din cauză că Italia nu şi-a desemnat, încă, o companie care să facă parte din proiect, susţin surse din Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF). "Nu ştim care este intenţia Italiei. Până la această oră, această ţară nu şi-a dat acordul de participare la sedinţa de mâine (n.r.astăzi) pentru proiectul oleoductului Constanţa­-Tries­te. Rămân să semneze doar trei ţări din cele patru implicate: România, Serbia şi Croaţia. Cea de-a patra ţară, Italia, încă nu şi-a desemnat o companie care să facă parte din PEOP Constanţa-Trieste. Poate s-au răzgândit", susţin sursele citate de NewsIn.

Iniţial, proiectul prevedea ca unul din capetele oleoductului să fie în Italia, la Trieste. În cadrul comitetului interstatal, se va discuta acordul privind constituirea companiei de dezvoltare a proiectului. Din partea României, vor face parte din companie societăţile "Oil Terminal Constanţa" şi "Conpet".

Studiul de fezabilitate a cons­trucţiei oleoductului, efectuat de un consorţiu coordonat de către "Hill International" UK, prezintă trei posibile variante de capacitate de transport pentru conductă, respectiv de 40, 60 sau 90 milioane de tone/an.

Costurile pentru modernizarea şi mărirea capacităţii terminalului Constanţa sunt apreciate la 206 milioane de dolari pentru varianta de 40 milioane tone/an, 263 milioane dolari pentru 60 milioane tone/an şi 395 milioane dolari pentru 90 milioane tone/an.

Costurile totale pentru cons­trucţia conductei de transport petrol au fost estimate la 2,27 miliarde dolari pentru 40 milioane tone/an, 2,81 miliarde dolari pentru 60 milioane tone/an si 4,26 miliarde dolari pentru capacitatea de 90 milioane tone/an.

Lungimea totală a conductei va fi de 1.360 kilometri, din care pe teritoriul Româ­niei 649 kilometri, al Serbiei - 208, al Croaţiei - 423, al Sloveniei - 29 şi al Italiei - 10 kilometri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb