Tribunalul Bucureşti a anulat planul urbanistic pentru construcţia bulevardului Buzeşti-Berzei-Uranus

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 decembrie 2015

Tribunalul Bucureşti a anulat pe 7 decembrie planurile urbanistice în baza cărora a fost demolată Hala Matache, considerată monument istoric, şi prin care a fost construit bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus, ca drum de legătură între Guvern şi Parlament. Potrivit deciziei instanţei, documentele au fost anulate întrucât avizul de mediu ar fi fost emis ilegal. Decizia poate fi atacată cu recurs, procesul fiind intentat de Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Proiectul diametralei Buzeşti- Berzei-Uranus a fost contestat, încă de la început, de mai multe organizaţii non-guvernamentale care au criticat modul în care au fost făcute exproprierile şi acordarea autorizaţiilor de demolare pentru imobile cu statut de monument istoric.

ONG-urile au spus atunci că demolarea Halei Matache a fost făcută pe ascuns, acuzând Primăria Capitalei de mai multe nereguli.

În ciuda faptului că lucrarea a fost finalizată, drumul fiind inaugurat anul trecut, reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Bucurestiul susţin că decizia instanţei ar putea duce la reconstruirea monumentelor demolate pentru construirea arterei pe amplasamentul iniţial.

"Tribunalul Bucureşti admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul împotriva Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Municipiului Bucureşti şi Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Bucureşti. Admite excepţia de nelegalitate invocată si constată nelegalitatea deciziilor etapei de încadrare nr. 8755/38/14 iunie 2011, 8756/39/14 iunie 2011 şi 8754/37/14 iunie 2011 emise de Agenţia Regională pentru protecţia mediului Bucureşti. Anulează HCGMB 132, 133 şi 134 din 27 aprilie 2013", potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Diametrala Buzeşti-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai controversate proiecte ale Primăriei Capitalei, municipalitatea fiind acuzată că a demolat ilegal câteva zeci de clădiri, unele fiind declarate monumente istorice. Hala Matache a fost demolată în martie 2013.

Potrivit Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, instanţa a anulat în 2013 hotărârea prin care CGMB a aprobat proiectul Buzeşti-Berzei-Uranus şi autorizaţia pentru două segmente din drum, respectiv Calea Victoriei - Occidentului şi Calea Plevnei - Dinicu Golescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb