Tribunalul Bucureşti a respins fuziunea dintre Patria Bank şi Banca Comercială Carpatica (BCC), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Sentinţa publicată pe portalul instanţelor arată: "Respinge cererea formulată de petentele Banca Comercială Carpatica SA şi Patria Bank SA, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.01.2017".
În comunicatul semnat de Patria Bank, dar publicat de emitentul Banca Comercială Carpatica la BVB se arată: "Deşi suntem surprinşi de această decizie, considerând ca am depus toate eforturile (intern şi primind sprijin şi expertiză externă) pentru realizarea documentaţiei conform legii, suntem încrezători că în momentul în care vom cunoaşte motivele acestei hotărâri, vom identifica în cel mai scurt timp soluţiile potrivite pentru a finaliza această etapă formală a procesului de fuziune şi vom realiza fuziunea conform voinţei acţionariatului celor două bănci.
Anticipăm că această hotărâre neaşteptată va determina o amânare de scurtă durată a termenului de finalizare a fuziunii, pentru o dată ulterioară datei anticipate de 1 februarie 2017".
Procesul de fuziune al celor două bănci a primit aprobarea prealabilă a BNR încă din data de 29 noiembrie 2016.
Conform raportului citat, în perioada care s-a scurs de la deciziile favorabile ale Adunărilor Generale ale Acţionarilor celor două bănci (în data de 5 octombrie 2016 pentru Banca Comercială Carpatica SA şi 8 noiembrie 2016 pentru Patria Bank SA) şi aprobării prealabile a Băncii Naţionalea Romaniei, s-au parcurs toate etapele comerciale, operaţionale şi de reglementare, realizarea demersurilor legale privind obţinerea aprobării fuziunii de către Tribunalul Municipiului Bucureşti fiind ultima etapă de îndeplinit".
Bogdan Merfea, CEO al Patria Bank şi membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Carpatica, a declarat: "În ultimele şase luni, cele două bănci au facut eforturi semnificative pentru pregătirea acestei fuziuni şi suntem convinşi că în noua bancă rezultată în urma fuziunii, vom propune clienţilor noştri o ofertă atractivă de produse şi servicii, iar acţionarilor o performanţă financiară mult îmbunătăţită. Dorim să confirmăm clienţilor ambelor bănci, că această amânare intervenită în procesul de realizare a fuziunii nu va afecta operaţiunile celor două bănci în perioada imediat următoare şi că ne vom desfăşura activitatea în condiţii normale, de soliditate, oferind în continuare clienţilor servicii conform celor mai bune practici ale pieţei bancare".
Banca Comercială Carpatica a înregistrat o pierdere de 37,3 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului 2016, mai mare cu 10,8 milioane lei, faţă de perioada similară din 2015, conform unui comunicat al băncii. Instituţia pune mărirea pierderilor pe seama reducerii veniturilor nete bancare (veniturile nete din dobânzi, veniturile nete din comisioane, venitul net din tranzacţionare, a câştigurilor din tranzacţiile cu activele financiare disponibile în vederea vânzării, alte venituri de exploatare) cu 12,6 milioane lei.
Conform proiectului de fuziune, capitalul social al Băncii Carpatica se va majora cu 297,29 milioane de lei, ca efect al fuziunii prin absorbţie cu Patria Bank. Astfel, capitalul social al Băncii Carpatica ulterior implementării fuziunii va fi de 376.239.921,3 lei, reprezentat de 3762.399.213 acţiuni fiecare având o valoare nominală de 0,1 RON/acţiune,.
La data Proiectului de Fuziune, Patria Bank deţinea 64,1627% din capitalul social al Băncii Carpatica şi 78,7447% din drepturile de vot conferite de acţiunile emise de Banca Carpatica.
La finalul lunii ianuarie, Ilie Carabulea a renunţat la controlul băncii, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV).
Acţiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori Bucureşti.
1. Ha
(mesaj trimis de Radu Mischie în data de 19.01.2017, 00:06)
Doua variante:
1. Ori au avut avocati prosti
2. Ori au avut avocati destepti, dar au nimerit la o judecatoare proasta (se zice ca este o judecatoare la Tribunalul Bucuresti care in 2015 a respins 14 fuziuni pentru tot felul de prostii, iar in apel toate au fost admise)
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Trubadurul în data de 19.01.2017, 15:09)
mischie tu esti ESCROCUL PENETZECEDIST, ce ai SPURCAT Poiana Brasov si AI JECMANIT parti din stabilimentele turistice ale Brasovului cum sunt : HOTEL ARO, HOTEL CAPITOL ,CETATUIA BRASOV, RESTAURANT TELEFERIC samd, IN CARDASIE CU FERCALA, dar si cu BANDITUL CANCESCU ???
CAT MALAI AI INCASAT DE LA BANDITUL COPOS pentru TELEFERICELE din Poiana, ca si pentru hotelul celui ce a INGROPAT CLUBUL RAPID ???
DE CE DUMNEATA MAI ESTI INCA LIBER ???
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Trubadurul în data de 19.01.2017, 15:17)
Asta doar asa, deoarece respectabilul domn Bogdan Merfea e un profesionist brasovean, iar dumneata, prin pozitiile dumitale arogante NU AI DAT SOCOTEALA INCA... Nu merita Brasovul sa fie umilit de o CANALIE PATENTATA ca mischie... Mi-am adus aminte doar episodul cand l-ai UMILIT pe Gica Popescu in chestiune hotelului Piatra Mare ! Si cate si mai cate...