Tribunalul Dolj confirmă abuzurile fostei şefe interimare a TVR împotriva angajaţilor de la TVR Craiova

S.B.
Miscellanea / 20 iunie 2022

Tribunalul Dolj confirmă abuzurile fostei şefe interimare a TVR împotriva angajaţilor de la TVR Craiova

Instanţa a dispus anularea Ordinului emis de Ramona Săseanu împotriva fostului coordonator al Redacţiei Şiri, precum şi plata despăgubirilor băneşti, potrivit unui comunicat al MediaSind.

"Tribunalul Dolj a admis contestaţia membrului MediaSind TVR Craiova, Tiberius Daniel Muşuroi, pentru anularea Ordinului de Serviciu nr. C/848/23.09.2021 emis de fosta director general interimar a Societăţii Române de Televiziune, Ramona Săseanu, prin care aceasta a decis abuziv schimbarea fostului coordonator al Redacţiei Ştiri şi Sport cu o persoană apropiată ei. Totodată, instanţa a obligat SRTV la plata despăgubirilor băneşti egale cu diferenţa dintre salariul de jurnalist TV senior pentru perioada 24.09.2021-15.03.2022, sume indexate, majorate şi reactualizate la data plăţii, precum şi plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Sentinţa este executorie şi poate să fie atacată cu apel.

Tribunalul Dolj confirmă prin Hotărârea luată abuzurile pe care Sindicatul Român al Jurnaliştilor - Filiala MediaSind TVR le-a semnalat încă de la numirea, constatată nelegală de către Curtea Constituţională, a fostei director general interimar al TVR, Ramona Săseanu. MediaSind TVR a semnalat încă din data de 23 septembrie 2021 că deciziile luate de Ramona Săseanu împotriva conducerii TVR Craiova - destituirea fostei directoare Anca Dindirică şi a fostului Redactor Şef Tiberius Muşuroi - sunt acte de răzbunare împotriva foştilor săi şefi de la studioul teritorial şi pot deveni din punct de vedere legal, elemente constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu. Din acest motiv, aceste fapte au fost sesizate public şi Parchetului General.

Din nefericire, acesta nu a fost singurul abuz pe care l-a comis fostul directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituţiei pentru a hărţui, prin diverse controale denumite ad-hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Numai că în urma tuturor controalelor trimise la ordinul Ramonei Săseanu, nu s-a descoperit nicio neregulă! Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a folosit Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al instituţiei în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR şi cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizaţii!

În scurta perioadă în care şi-a exercitat atribuţiile de director general interimar, Ramona Săseanu a dovedit cu prisosinţă că nu are capacităţile profesionale şi manageriale necesare pentru a coordona cea mai mare instituţie de presă din România, Televiziunea Naţională. Pe lângă tot felul de decizii controversate, în plină stare de alertă a pus în pericol sănătatea angajaţilor instituţiei prin anularea deciziei de a se permite lucrul în regim de muncă la domiciliu, şi-a protejat colegii din sindicatul de casă al administraţiei Gradea unde a ocupat funcţia de vicepreşedinte, şi-a angajat avocatul personal de la Craiova, deşi prevederile OUG nr 26/2012 interzic acest lucru. (amănunte aici: Mandatul imposturii şi incompetenţei din Televiziunea Română s-a încheiat aseară, la ora 24,00!! )

Din nefericire pentru angajaţii instituţiei de presă, cu sprijinul unor persoane importante din PNL, aceasta coordonează în prezent întreaga politică editorială a postului naţional de televiziune, ocupând funcţia de Producător General! Este inadmisibil ca o persoană care şi-a dovedit maxima incompetenţă, să ocupe această funcţie, în dispreţ total faţă de lege, faţă de angajaţi dar, nu în ultimul rând, faţă de public.

În concluzie, MediaSind solicită recuperarea prejudiciilor produse membrilor noştri de sindicat, dar şi instituţiei publice de presă, de către această persoană numită şi menţinută politic în funcţie." se arată în comunicatul MediaSind.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb