Trump a declarat că refuză să poarte măşti public, pentru că arată ca un "călăreţ singuratic"

A.P.
Miscellanea / 2 iulie 2020

Trump a declarat că refuză să poarte măşti public, pentru că arată ca un "călăreţ singuratic"

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump, care s-a opus mult timp purtării unei măşti de protecţie în public, a afirmat că "este cu totul pentru măşti" şi că acestea îl fac să arate ca un "călăreţ singuratic", relatează BBC .

Trump a afirmat de asemenea că purtarea măştilor nu trebuie să fie obligatorie pentru a preveni răspândirea COVID-19, susţinând din nou că pandemia "o să dispară" în aceeaşi zi în care SUA a înregistrat 52.000 de noi infecţii într-o zi, un record de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul Statelor Unite.

Comentariile sale au fost făcute în cadrul unui interviu acordat Fox News când un oficial republican l-a îndemnat să poarte o mască pentru a servi drept exemplu.

Statele Unite au raportat până în prezent aproape 2,7 milioane de infecţii cu coronavirusul, 128.000 de americani pierzându-şi viaţa din cauza COVID-19, potrivit datelor Universităţii John Hopkins.

Trump a declarat miercuri pentru Fox Business Network că "sunt cu totul pentru măşti". Când a fost întrebat dacă ar purta o mască preşedintele american a declarat că "dacă aş fi într-o situaţie strâmtorată cu alţi oameni aş face-o, absolut".

Acesta a adăugat că oamenii l-au văzut purtând o mască şi că nu ar avea vreo problemă să apară în public cu una deoarece îi "place oarecum" cum arată cu una, comparându-se cu Călăreţul Singuratic , un erou ficţional care s-a luptat cu bandiţi în Vestul Sălbatic american.

Însă anterior, când Centrul pentru Combaterea şi Controlul din Statele Unite a început să recomande purtarea de măşti în public în luna aprilie pentru a preveni răspândirea virusului preşedintele Trump le-a spus reporterilor că nu va urma sfatul.

"Nu cred că o să o fac", a afirmat la momentul respectiv, adăugând că "purtarea unei măşti când mă întâlnesc cu preşedinţi, prim-miniştri, dictatori, regi, regine, pur şi simplu nu mă văd".

Preşedintele american a subliniat în mod repetat că alegerea de a urma recomandările oficialilor responsabili de sănătatea publică privind purtarea unei măşti este o decizie personală.

Luna trecută acesta a declarat pentru Wall Street Journal că unele persoane poartă o mască doar ca să transmită un mesaj politic împotriva sa.

În timpul unei vizite la o fabrică din Michigan în luna mai Trump le-a spus reporterilor că şi-a dat jos masca înainte să apară în faţa lor pentru a oferi declaraţii deoarece nu şi-a dorit "să ofere presei plăcerea de a o vedea".

Casa Albă a apărat alegerea preşedintelui afirmând că toate persoanele cu care intră în contact sunt testate frecvent, la fel ca şi el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb