Trump graţiază o altă serie de personalităţi controversate

S.B.
Internaţional / 24 decembrie 2020

Trump graţiază o altă serie de personalităţi controversate

​Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a graţiat miercuri o altă serie de personalităţi controversate, cu puţin înainte de a-i preda mandatul prezidenţial, luna viitoare, preşedintelui ales Joe Biden, informează Hotnews.

Casa Albă a publicat miercuri seara o listă de aproape 30 de graţieri şi alte măsuri de clemenţă, între beneficiari numărându-se fostul său director de campanie din 2016 Paul Manafort şi fostul său consilier Roger Stone, amândoi vizaţi în ancheta privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale de acum patru ani.

"Cuvintele nu sunt de-ajuns pentru a ne exprima deplina recunoştinţă", a scris ulterior pe Twitter Manafort, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru diverse fraude depistate în marja anchetei privind ingerinţa rusă şi care din mai îşi ispăşeşte pedeapsa la domiciliu, având în vedere pandemia.

În ce-l priveşte pe Roger Stone, condamnat la trei ani de închisoare pentru că a minţit Congresul şi pentru că a încercat să influenţeze martori în ancheta privind interferenţa rusă, Trump i-a comutat deja pedeapsa în iulie, iar graţierea de miercuri îi şterge condamnarea din cazier.

Pe noua listă de graţieri figurează şi tatăl lui Jared Kushner, acesta din urmă fiind ginerele şi consilierul lui Trump. Magnatul imobiliar Charles Kushner a fost condamnat în 2004 la doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală, iar, la fel ca în cazul lui Stone, graţierea îi şterge această condamnare din cazier, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trump are mentalitate de dictator est european. Sau african. Il doare-n pix de lege, de dreptate, de morala. Intruchipeaza tot ce are mai gaunos capitalismul: rapacitatea si lipsa de interes pentru om, ca entitate purtatoare de sentimente. Stiu ca nu spun ceva nou, dar cand vad ca aproape 50% din americani l-au votat a 2-a oara, ma inspaimant. Aceasta este perspectiva pe care trebuie s-o avem: posibilitatea ca oricand de acum incolo cand va mai aparea vreunul ca el, bazinul electoral este deja acolo si asteapta o descatusare. Marea mea revelatie a fost ca nu doar romanii sunt tembeli si voteaza pe Basescu 2 mandate si-l trec de 2 referendumuri dupa ce a furat: flota, peste 100.000.0000 euro cand era ministru al transporturilor si naiba stie cat a mai furat cand era Primar al Bucurestiului. La momentul ala am crezut ca mai tembeli si imbecili ca noi nu cred ca mai exista. Ei iata, nu suntem singurii imbecili: americanii ii au si ei pe ai lor.

    1. Comentariul tau are doua bucati diametral opuse. Prima da dovada de un marxism feroce, tipic USR, a doua parte, cea despre Basescu, este corecta. Toti presedintii au aceasta posibilitate de a gratia pe oricine vor ei fara sa dea nicio explicatie. Si e corect sa fie asa, pentru ca, uneori, justitia e atat de stramba sau obtuza incat numai un om politic poate sa faca dreptate cu adevarat.

      "marxism feroce" - bine punctat.

      As mai adauga si "orb", dar asta deriva din faptul ca furia iti ia mintile si nu te lasa sa vezi in jur. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb