Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, l-a criticat vehement, luni, pe senatorul republican Tom Cotton, care a afirmat că nu va susţine eforturile unor colegi din Congres de contestare a validării rezultatului scrutinului prezidenţial, câştigat de Joseph Biden, conform publicaţiei The Hill, relatează Hotnews.
"Cum poţi valida un scrutin când cifrele sunt greşite, în mod verificabil?! Domnule senator Tom Cotton, republicanii au plusuri şi minusuri, dar un lucru este sigur: nu uită niciodată", a afirmat Donald Trump prin Twitter.
Senatorul Tom Cotton, considerat potenţial candidat pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, s-a disociat de zeci de senatori republicani care intenţionează să formuleze obiecţii în cursul sesiunii Congresului programată miercuri pentru validarea voturilor Colegiului Electoral Federal privind scrutinul prezidenţial.
Mai mulţi senatori republicani, inclusiv Lindsey Graham, au criticat acţiunile de contestare a procedurii de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial. Donald Trump a declarat că republicanii care nu îl susţin fac parte din "Grupul celor care se predau", catalogându-i drept "gardieni ineficienţi ai naţiunii care vor să accepte validarea unor cifre electorale frauduloase".
Unii senatori republicani au exprimat preocupări privind o înregistrare audio în care Donald Trump pare să îi ceară secretarului de stat din statul american Georgia să găsească voturi pentru modificarea rezultatului scrutinului.
Donald Trump nu a recunoscut victoria politicianului democrat Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din noiembrie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.01.2021, 10:07)
Oare de ce au cerut fostii secretari ai apararii sa nu implice armata in transferul puterii? Planuieste oare presedintele Tramp sa apere Casa Alba cu ajutorul armatei?(asa cum ere aparat la noi in timpul Revolutiei Comitetul Cenral imporiva cui?)
1.1. va spune ceva formula "lege martiala" ? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de vlad în data de 05.01.2021, 11:11)
Sunt vreo zece. Unii sunt republicani, alti sunt democrati. Dar toti au facut front comun impotriva folosirii armatei in dispute politice cum ar fi rasturnarea rezultatului alegerilor. Cam asta ar fi. Cand ai un puppy care a avut recent functia de national security adviser si acum il roaga pe Presedinte sa impuna Legea Martiala ca sa rezolve odata "cifrele gresite" ale alegerilor prezidentiale, nu prea iti vine sa te inchizi in buda si sa citesti un ziar agatat in cui pentru alt uz...