Trump justifică folosirea expresiei "misiune îndeplinită" prin care a salutat atacurile contra regimului sirian

Mihaela Dan
Internaţional / 16 aprilie 2018

Trump justifică folosirea expresiei "misiune îndeplinită" prin care a salutat atacurile contra regimului sirian

Donald Trump a justificat alegerea expresiei "misiune îndeplinită" pentru a saluta atacurile contra regimului sirian, o formulă care a căpătat anumite conotaţii după ce predecesorul său republican, George W. Bush, a aunţat prin ea, premature, sfârşitul Războiului din Irak, relatează AFP.

Sâmbătă, la câteva ore după ce a lansat raiduri ţintite, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, împotriva unor instalaţii aparţinând puterii de la Damasc, în ripostă faţă de un presupus atac chimic, preşedintee Statelor Unite a scris aceste cuvinte pe Twitter şi a adăugat că "rezultatul" operaţiuni, "perfect executate", "n-ar fi putut fi mai bun".

Imediat, în presa americană şi pe reţele de socializare, s-a făcut paralela cu ceea ce s-a întâmplat în 2003, când preşedintele american de la acea vreme a anunţat sfârşitul principalalor operaţiuni de luptă în Irak de pe puntea portavionului Abraham Lincoln. În spatele lui George W. Bush, o banderolă mare proclama "Mission accomplished".

Anunţul s-a dovedit rapid prematur, iar de atunci conducătorii politici americani evită cu grijă această formulă.

"Raidul sirian a fost perfect executat, cu o asemenea precizie, încât singurul mod găsit de Presa Falsă de a critica este faptul că am ales expresia «Misiune Îndeplinită»", a răspuns duminică Donald Trump, tot pe Twitter, atacând din nou "Fake News Media", una dintre ţintele sale preferate.

"Ştiam că vor sări pe această ocazie, însă eu cred că este o formulă militară atât de frumoasă încât trebuie să fie reabilitată. Să o folosim des!", a îndemnat el.

În emisiunea Fox News Sunday, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a apărat şi ea exprimarea preşedintelui. "Ca soţie de militar, ştiu că atunci când închei cu bine o sarcină este o misiune îndeplinită", a declarat ea.

"Din punct de vedere politic, «misiune îndeplinită» are o semnificaţie mai largă, dar eu cred că preşedintele a folosit-o în termeni militari. Ştim bineînţeles că munca noastră în Siria nu s-a terminat", a declarat Nikki Haley, în contextul în care atacaurile militare nu urmează să schimbe echilibrul pe teren în Războiul din Siria şi nici să deblocheze un proces de pace aflat în impas.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Voi ne credeti la fel de imbecili ca si voi?

    Ce sens avea Assad sa bombardeze - indiferent cu ce - Dhouma daca armata si rusii scosesera practic din oras toti rebelii? 

    SUA si Rusia supvravegheasera impreuna distrugerea armelor chimiceale lui assad inca in 2013.  

    Dar nimeni nu stie daca nu cumva SUA aprovizioneaza chiar ei pe asa-zisii rebeli si Stat Islamic - pe care tot ei i-au creat si finantat? Adica SUA are voie ce altii nu au voie? 

    Un filmulet de 2 lei pe care orice tembel de jihadist tembeli din castile albe (organizatie islamista creata si finantata de SUA) poate face e suficient sa bombardezi o tara intrega a- ca asa vrea muschii tai? 

    SUA Anglia si Franta - ce fel de democratii sunt - daca nici nu se ostenesc sa ceara acordul Parlamentelor din tarile lor?  

    Ce fel de democratie se raspindeste pe glob - democratia lui "fac ce vreau eu ca eu sunt cel mai tare din parcare"?  

    Asta sprijinim noi - fara jena? 

    Sa ne consideram norocosi ca am ajuns colonia SUA si sub ocupatiua armatei SUA - caci nu ne mai bombardeaza daca nu le convine ceva la noi?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb