Trump şi Xi Jinping au convenit să reia negocierile comerciale

P.P.
Internaţional / 30 iunie 2019

Trump şi Xi Jinping au convenit să reia negocierile comerciale

Statele Unite şi China au convenit ieri să reia negocierile comerciale, după ce preşedintele american a oferit concesii omologului său Xi Jinping, între care să nu aplice tarife noi pentru importuri şi o relaxare a restricţiilor impuse companiei Huawei, pentru reducerea tensiunilor, transmite Reuters.

China a acceptat să facă noi achiziţii de produse agricole americaane şi să revină la masa negocierilor. Nu a fost sstabilit un termen limită pentru realizarea de progrese în negocieri, iar cele mai mare două economii ale lumii rămân în dezacord în privinţa unor părţi importante ale acordului.

"Am revenit la discuţii. Noi nu vom aplica tarife, iar ei vor cumpăra produse agricole", a afirmat Trump după discuţia de 80 de minute cu Xi, la summitul G20 din Osaka, Japonia.

Preşedintele Trump avertizase anterior că va aplica tarife noi pentru importuri din China de 300 de miliarde de dolari, inclusiv pentru bunuri de consum, dacă întâlnirea din Japonia nu va avea succes. O astfel de măsură ar fi extins tarifele asupra tuturor importurilor din China.

Trump i-a oferit o concesie lui Xi în privinţa Huawei, afirmând că Departamentul pentru Comerţ va studia în următoarele zile dacă să scoată compania de pe lista de companii care nu pot cumpăra componente şi tehnologie de la companiile americane fără aprobarea guvernului american

"Dacă Statele Unite vor face acest lucru, atunci îl salutăm", a spus Wang Xiaolong, trimisul Ministerului chinez de Externe la G20.

Producătorii americani de microcipuri au salutat evoluţia.

" Trump a spus că nu a discutat cu Xi despre extrădarea din Canada a lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei. Aceasta a fost arestată în Canada în decembrie, la solicitarea SUA, fiind acuzată că a înşelat bănci globale în legătură cu relaţia Huawei cu o companie din Iran.

Conflictul comercial dintre Statele Unite şi China a umbrit reuniunea G20, liderii afirmând că reprezintă un risc pentru creşterea economiei globale.

Trump va petrece următoarea parte a deplasării sale asiatice în Coreea de Sud. Sâmbătă, preşedintele american a propus să aibă o întâlnire în acest weekend cu lidderul nord-coreean Kim Jong Un, în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb