Trump spune că ştie ''multe'' despre explozia misterioasă din Rusia

T.M.
Internaţional / 13 august 2019

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump a declarat, ieri, că ştie "multe" despre explozia misterioasă care s-a produs, joi, într-o bază militară rusă şi a dat asigurări chiar că SUA au o armă similară, o afirmaţie dezminţită imediat de un expert respectat, relatează AFP.

"SUA au aflat multe despre explozia unei rachete defectuoase în Rusia", a publicat pe Twitter miliardarul republican, menţionând racheta "Skyfall". "Noi avem o tehnologie similară, dar mai avansată", a adăugat el.

"Iată ce este bizar. Noi nu avem un program de rachete de croazieră cu propulsie nucleară", a replicat pe Twitter expertul american Joe Cirincione.

"Am încercat să dezvoltăm una, în anii 1960, dar era prea delirant, prea irealizabil, prea crud chiar şi pentru acei ani de nebunie nucleară ai Războiului rece", a adăugat Cirincione, preşedinte al fundaţiei Ploughshares Fund, care militează pentru o denuclearizare globală.

Potrivit experţilor americani, accidentul de săptămâna trecută este probabil legat de testarea unei rachete de croazieră cu propulsie nucleară pe care Rusia o numeşte 9M730 'Burevestnik', una dintre noile arme "invincibile" despre care Vladimir Putin a vorbit la începutul anului.

NATO a dat acestei rachete ruse numele de "SSC-X-9 Skyfall".

La patru zile după explozie, care s-a soldat cu cel puţin cinci morţi, autorităţile ruse au recunoscut luni că accidentul a fost legat de testarea unor "arme noi", promiţând să le ducă "până la capăt".

Baza unde s-a produs accidentul, deschisă în 1954 şi specializată în teste cu rachete ale flotei ruse, în special rachete balistice, este situată în apropiere de satul Nionoska, în regiunea Arhanghelsk.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. S-a terminat războiul rece; acum avem război "cald".

    Domnii Presedinti ar trebui sa mai stie ca Deveselu este gazduit in Romania si nu in Ungaria ca nu cumva sa se mai confunde Bucurestiul cu Budapesta iar Marea Neagra cu zacamintele sale tine tot de Bucuresti

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb