Trump susţine că Puerto Rico a primit prea multe ajutoare umanitare

V.V.
Internaţional / 27 martie 2019

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat la o întâlnire a membrilor republicani ai Congresului că Puerto Rico a primit fonduri prea mari pentru reconstrucţri în comparaţie cu alte state americane precum Florida şi Texas, scrie The Guardian.

Opoziţia lui Trump faţă de acordarea unor noi ajutoare umanitare statului Puerto Rico îl pune în conflict cu democraţii din Camera Reprezentanţilor care insistă că un pachet umanitar între 13 şi 14 miliarde de dolari care este o prioritate pentru republicanii din sud nu va putea avansa dacă nu vor fi alocate noi fonduri către insulă.

Trump le-a transmis republicanilo, la o întâlnire cu uşile închise, că ajutoarele umanitare pentru Puerto Rico "sunt mult prea mari în comparaţie cu ce au primit alţii precum Florida sau Texas", a afirmat senatorul Marco Rubio după întâlnire.

Trump susţine alocarea a 600 de milioane de dolari pentru a gestiona lipsa tichetelor de masă din Puerto Rico, a precizat Rubio, însă preşedintele se opune unor noi fonduri pentru a reconstrui sistemele de apă învechite pentru a le face mai rezistente la următoarele furtuni.

Dezbaterea privind ajutoarele trimise în Puerto Rico face parte dintr-o discuţie mai largă privind ajutoarele umanitare trimise mai multor state lovite de dezastre naturale precum uragane, tornade sau incendii de vegetaţie în ultimii ani.

Un pachet umanitar este aşteptat să fie aprobat de Senat săptămâna aceasta pentru ca apoi să fie analizat de Camera Reprezentanţilor.

Membrii Congresului din state precum Florida, Georgia sau Carolina de Nord, care au fost lovite de uraganele Michael şi Florence în 2018, doresc în mod special aprobarea pachetelor umanitare.

Măsura este susţinută atât de democraţi cât şi de republicani, dar şi de oameni fideli lui Trump precum senatorul din Georgia David Perdue şi senatorul din Carolina de Nord Thom Tillis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb