Tsai Ing-wen: "Parteneriatul Taiwan-SUA se bazează pe valori şi interese comune"

D.T.
Internaţional / 30 martie 2023

Tsai Ing-wen: "Parteneriatul Taiwan-SUA se bazează pe valori şi interese comune"

Parteneriatul dintre Taiwan şi Statele Unite se bazează pe valori şi interese comune, a declarat preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen, care a sosit ieri la New York, pe fondul criticilor din partea Chinei în legătură cu această vizită, informează Agerpres.

Tsai va vizita Guatemala şi Belize, iar înainte şi după ce va ajunge în aceste ţări are prevăzute opriri în Statele Unite.

La o cină unde au fost prezenţi peste 700 de taiwanezi care trăiesc în Statele Unite, lidera de la Taipei a spus că Taiwanul şi-a demonstrat hotărârea de a se apăra şi capacitatea de a contribui la salvgardarea stabilităţii regionale. Ea a exprimat angajamentul Taiwanului de a coopera în continuare cu parteneri democratici pentru a "păşi ferm pe calea libertăţii şi a democraţiei".

Beijingul a condamnat în termeni duri deplasarea lui Tsai în SUA. "Ne opunem ferm acesteia şi vom lua contramăsuri hotărâte", a declarat purtătoarea de cuvânt a Biroului chinez pentru Taiwan, Zhu Fenglian, potrivit sursei.

China consideră Taiwanul parte a teritoriului său, în pofida faptului că insula democratică are un guvern independent încă din 1949.

Casa Albă a afirmat că opririle lui Tsai Ing-wen în SUA sunt în concordanţă cu relaţia neoficială durabilă între Washington şi Taipei. "Aceste opriri nu sunt vizite, sunt private şi neoficiale", a declarat directorul de comunicare al Consiliului de Securitate Naţională american, John Kirby.

"Republica Populară Chineză nu ar trebui să folosească acest tranzit ca pe un pretext pentru intensificarea vreunei activităţi agresive în jurul strâmtorii Taiwan. SUA şi China au diferenţe de opinie când este vorba despre Taiwan, dar au reuşit să gestioneze aceste diferenţe timp de peste 40 de ani", a spus Kirby.

Tsai Ing-wen urmează să ajungă în Guatemala pe 31 martie. În drumul de întoarcere, ea se va opri la Los Angeles. Diverse media au sugerat că Tsai se va întâlni cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Kevin McCarthy, în California pe 5 aprilie şi că va rosti un discurs la Biblioteca prezidenţială "Ronald Reagan".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Parteneriatul Taiwan-SUA se bazează pe valori şi interese comune"

    asa spune si Putin

    "Parteneriatul Rusia-Lugansk-Donbas-Crimeea se bazează pe valori şi interese comune" 

    Femeia asta nu ajunge întreagă la Taipei ! ... Sau poate face ocolul și, după ospețiile din America Centrală, se reîntoarce în SUA, pentru a pune temelia unui guvern în exil ? ... Pentru Președintele, Guvernul și Parlamentul din Taiwan, a început numărătoarea inversă ! ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb