Tudor Chirilă preferă să investească la americani decât pe Bursa noastră

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 august 2009

Tudor Chirilă: "Dacă ar fi să cumpăr acţiuni la BVB, m-aş orienta spre SIF-uri, BRD şi Petrom, însă deocamdată intenţionez să cumpăr exclusiv titluri <Yahoo!>, pe fondul conflictului dintre acesta şi Google".

Tudor Chirilă: "Dacă ar fi să cumpăr acţiuni la BVB, m-aş orienta spre SIF-uri, BRD şi Petrom, însă deocamdată intenţionez să cumpăr exclusiv titluri <Yahoo!>, pe fondul conflictului dintre acesta şi Google".

Cântăreţul Tudor Chirilă, membru al trupei rock "Vama", intenţionează mai degrabă să cumpere acţiuni cotate la bursa americană, decât la Bursa de Valori Bucureşti, pentru că nu găseşte aici instrumentele necesare pentru a se proteja împotriva riscului, precum opţiunile.

"Dacă ar fi să cumpăr acţiuni la BVB, m-aş orienta spre SIF-uri, BRD şi Petrom, însă deocamdată intenţionez să cumpăr exclusiv titluri "Yahoo!", pe fondul conflictului dintre acesta şi Google", a adăugat solistul trupei Vama, cu ocazia des­chiderii şedinţei de tranzacţionare de ieri a Bursei.

Tudor Chirilă a revenit recent acţionar al Bursei de la Bucureşti, după ce a cumpărat un pachet de 14.540 de acţiuni BVB, investind în total aproximativ 85.000 de euro.

"Aştept să mai crească preţul acţiunilor BVB cu 10 - 15%, după care intenţionez să le vând", a spus Chirilă, al cărui portofoliu de acţiuni nu include şi alte titluri emise de companii locale.

Acesta şi-a început activitatea de investitor în urmă cu doi ani, când bursele erau la maximele istorice, investind predominant în acţiuni de pe piaţa americană.

"Am început să tranzacţionez pe platforma de simulare a site-ului Investopedia, după care am cumpărat acţiuni Vodafone, Apple şi Google pe bursa americană. Când Bernanke, şeful FED, se pregătea să anunţe scăderea dobânzii de referinţă, eu eram cu poziţii deschise, pe care nu le-am închis atunci şi am pierdut, pentru că m-am lăcomit aşteptând să ating un anumit profit", a continuat domnul Chirilă, menţionând că "la Bursă, dacă nu pierzi, nu câştigi".

Cântăreţul a mai mărturisit că la un moment dat era atât de prins într-o tranzacţie, încât a întârziat la un concert. Acesta a mai spus că, în prezent, pe lângă acţiunile BVB, mai are opţiuni pe perechea euro/dolar şi că per total este pe profit cu investiţiile derulate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb