TUDOREL TOADER: "Aşteptăm la interviu candidaţii pentru DNA"

M.D.
Politică / 26 iulie 2018

"Aşteptăm la interviu candidaţii pentru DNA"

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, astăzi dimineaţă, că cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt aşteptaţi la interviu începând cu ora 9.00, el afirmând, din nou, că este posibilă şi varianta ca niciunul dintre procurori să nu fie propus pentru ocuparea acestei funcţii, informează News.ro

Tudorel Toader a spus, astăzi dimineaţă, la sediul Ministerului Justiţiei, că în urmă cu o zi a studiat programele manageriale ale tuturor, iar astăzi, de la ora 9:00, îi aşteaptă la interviu.

"I-am invitat să se prezinte la interviu într-o anumită ordine, neputând fi alta decât alfabetică. Ieri le-am studiat programele manageriale şi îi aşteptăm la interviu la orele 9:00. Este posibil ca unul dintre candidaţi să fie desemnat pentru numirea ca procuror-şef, după cum este posibil ca niciunul să nu fie desemnat", a afirmat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader declara, marţi, că vineri se va ajunge la "o concluzie".

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sunt procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Florentina Mirică, procurorul şef al Secţiei judiciare penale, Elena Grecu, şi adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Cristian Lazăr.

Candidaţii pentru postul de procuror-şef al DNA vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, sprijinit de secretarii de stat.

Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul Ministerului Justiţiei, timpul de susţinere de către candidaţi a proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere este aproximativ 30 minute, iar timpul pentru întrebări şi răspunsuri - aproximativ o oră.

Potrivit anunţului Ministerului Justiţiei, la evaluarea interviului vor fi avute în vedere următoarele standarde: susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, prezentarea viziunii asupra modului în care înţelege să organizeze instituţia în vederea îndeplinirii atribuţiilor constituţionale de promovare a intereselor generale ale societăţii şi apărării ordinii de drept, precum şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, prezentarea viziunii cu privire la atribuţiile funcţiei pentru care participă la selecţie în ceea ce priveşte coordonarea activităţilor de prevenire şi combatere a criminalităţii în general şi a unor fenomene specifice: criminalitate organizată, corupţie, evaziune fiscală etc., verificarea cunoştinţelor specifice funcţiei pentru care se efectuează selecţia şi aspecte legate de motivaţia, conduita, integritatea şi deontologia profesională, precum şi alte împrejurări rezultate din analiza înscrisurilor depuse de procurorii participanţi la selecţie.

După susţinerea interviurilor, ministrul Justiţiei formulează propunerea pentru postul de procuror-şef al DNA, pe care o va înainta Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, propunerea/propunerile sale pentru această funcţie, pentru emiterea avizului. După transmiterea avizului de către CSM, ministrul Justiţiei va trimite şefului statului propunerea sa pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Selecţia pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca sa fi bun manager trebuie sa fi bun profesionist !

    1. Da, iar dragnea este cel mai bun profesionist (conduce atat parlamentul cat si administratia + guvernul). Sa ii dam si DNA-ul (o sa gaseaasca toader o vasilica dancila, ducesa de Pristina si de rapa pentru DNA). Se aplica principul separarii puterilor in stat sub un singur conducator - dragnea Rexus (interpretarea de conjunctura dorneanu a Constitutiei ROU)

    Se cauta un valet pentru Dragnea

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb