TUDOREL TOADER DESPRE STABILIREA COMPLETURILOR DE LA ÎCCJ Eu nu aş vorbi de eroare; a fost o sfidare

I.V.
Politică / 24 decembrie 2018

Tudorel Toader

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că în cazul stabilirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) nu a fost vorba de o eroare, ci de o sfidare.

"Eu nu aş vorbi de cuvântul eroare, că judecătorii, la nivelul acela, nu pot fi în eroare când citesc un text care spune limpede să tragă la sorţi aleatoriu. Deci eroarea este, după părerea mea, exclusă. (...) După părerea mea, a fost o evidentă sfidare", a declarat Toader ieri, la Antena 3.

El şi-a exprimat regretul că procedura folosită de Instanţa Supremă, declarată ulterior neconstituţională, are ca efect suspendarea executării pedepselor în multe dosare, multe dintre ele de notorietate.

"Este regretabil ceea ce se întâmplă, faptul că atâtea hotărâri judecătoreşti definitive, unele dintre ele de rezonanţă socială majoră, vor fi sau sunt supuse procedurii de contestaţie în anulare şi (...) li se suspendă executarea până când se va stabili dacă fondul e de natură să antreneze răspunderea penală sau nu. (...) Nu poţi să spui să rămână condamnat chiar dacă l-a judecat un complet nelegal constituit, pentru că este nedrept, este dincolo de procedura penală", a explicat ministrul Justiţiei.

Curtea Constituţională a admis, la începutul lunii noiembrie, o sesizare a premierului Viorica Dăncilă, constatând că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi ÎCCJ pe tema constituirii completurilor de 5 judecători.

CCR a dispus că Instanţa supremă trebuie să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri.

Până la decizia CCR, erau traşi la sorţi doar patru judecători din aceste completuri, iar al cincilea era membru de drept, fiind, după caz, preşedintele sau vicepreşedintele Instanţei supreme, respectiv şeful Secţiei civile sau penale.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. PT. A PROCESA 1+1 = 2 TREBUIE 5 ( IQ )

    1. 1 sau 5, completul trebuie alcatuit conform legii.

      Chiar si securistii trebuie sa respecte legea. 

      Singura sfidare din justitie si la adresa justitiei este prezenta marionetei Toader in fruntea ei.

      Daca legea era clara nu s-ar fi ajuns in situatia asta si de asemenea, fiecare complet de 5 ar fi fost contestat in ultimii 10 ani la CCR. Acum , situatia a fost rezolvata, vor scapa toti si se vor ridica toate sechestrele. Dar , hai sa facem ceva constructiv si pentru viitor, sau cum spunea domnul Tariceanu, daca sunt atatia corupti inseamna ca legea nu este buna. Trebuie lucrat mai serios , mai cu competenta si pe partea asta :)

    # INJUSTIȚIA A FĂCUT BEJENIE CU 4000000 RO.....

    1. De 30 ani supravegheaza SRI toate rapturile din Romania. Seful al mare al SRI, Traian Basescu, le-a transmis romanilor sa plece cand si cum vor.

      Anonimul de mai sus este Napoleon Bonaparte, comentator din balamuc.

      Băsescu: "Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forţei de muncă. Dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine. Unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de faţă, statul român nu poate să îşi plătească medicii, profesorii cum ar merita să îi plătească, dar nu poate să îi plătească, asta este realitatea"

      Realitatea nu-si plateste taxele, iar Băsău minte ca godacul. 

    Sa intelegem ca al cincilea membru al completurilor de pina acum a fost pe post de cioban chiar daca de fapt el era tot judecator ca si ceilalti din complet,deci el aplica constitutia si legile Africi de sud nu cele romanesti,regret ca au vazut dupa atita ani

    D-le Toader un proces de corupție dureazainim 3 ani, până la emiterea sentinței.

    Ați descoperit o breșă în constituirea completului de judecată. Într-o perioadă scurtă se eliberează deținuți notorii din pușcării. Nu pot sa nu observ diferența de timp. Poate ne explicați de ce apare. Poate ați găsit soluția magica de scurtare a proceselor, pe care, că un profesionist, o veți aplică și la rejudecarea cazurilor de noile completuri de 5. 

    În plus daca condamnații fug din tara, pentru a nu-si exercita pedeapsa, nu discutam de o infractiune separata?

    D-le Toader, inteligenta pe care o aveți trebuie să servească interesele poporului, trebuie să fiți echilibrat și cinstit. Scopul dvs. ca ministru nu trebuie sa fie acela de avocat al infractorilor PSD. 

    1. Individul Tudurel poate ne explica cum un profesionist ca el n-a vazut ca erau nelegale inca din 2014. Dupa cum n-au vazut nici marii avocati platiti cu sume astronomice, si care acum ar trebui sa dea banii inapoi. Sau poate trebuia sa avem actuala componenta a CCR ca sa se poata, " pentru ca se poate".

    Sper ca cei judecati ilegal-VINOVATI SAU NEVINOVATI sa ceara condamnarea CRIMINALILOR.Nu sa se faca iarăși un vinovat dintr-un executant, NU !ASTAZI TREBUIE SA PLATEASCA TOTI CRIMINALII -TOTI .

    JUDECATORII SI SECURISTII,PROCURORII SI TRPADUSII,DAR IN PRIMUL RAND CRIMINALII CARE I-AU REACTIVAT.

    BASESCU SI PONTA SUNT CAPII CRIMEI POSTDECEMBRISTE, CEAUSESCU A PLATIT CU SEFA GUVERNULUI- BASE SI CURVA LUI PONTA SA PLATEASCA LA FEL. 

    TT să construiască de la ,, 0 " PUȘCĂRII MODERNE să nu FUGĂ în altă ȚARĂ gulerul ,, ALB " să APLICE ...

    Cine a gresit sa plateasca cheltuielile pentru rejudecare. Ce incredere mai poti avea in justitie cand presedinta ICCJ incalca legea cu buna stiinta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb