Tudorel Toader merge cu demisia la premier

Teona Tomoiagă
Politică / 18 aprilie 2019

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Tudorel Toader (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a postat, pe pagina sa de Facebook, scrisoarea de demisie din funcţia de ministru al Justiţiei.

"Voi merge la Guvern şi am o altă întrevedere cu dna prim-ministru. (...) Voi porni în scrisoarea pe care am redactat-o de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx, şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei, voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi de ieri şi de astăzi cu dna prim-ministru, voi porni de la faptul că dna prim-ministru are rolul decisiv atât în formarea Guvernului, cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luând astfel act de aceste circumstanţe, împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii, voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial apare numele noului ministru al Justiţiei, căruia îi voi preda documentele ministerului pe bază de proces-verbal, îi voi preda sigiliul ministerului şi îi voi ura succes. Prin urmare, merg la Guvern şi îi prezint dnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei", a declarat Tudorel Toader, anterior, pe treptele Ministerului de Justiţie.

El a mai spus că Viorica Dăncilă va decide ce face cu această demisie.

"Cel mai probabil o trimite la preşedintele republicii. În felul acesta domania sa declanşează pe de o parte procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi cel mai probabil o va trimite la preşedintele republicii", a mai declarat Toader.

(V.D.)

-----------

Tudorel Toader face declaraţii după discuţia cu premierul Viorica Dăncilă, care i-a cerut să îşi dea demisia din funcţia de ministru al Justiţiei după ce ieri, Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul politic.

"Voi merge la Guvern şi am o altă întrevedere cu doamna prim-ministru. (...) În scrisoarea pe care am redactat-o de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx, şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei, voi porni de la voinţa exprimată, oarecum, în cele două întrevederi de ieri şi de astăzi cu doamna prim-ministru, de la faptul că ea are rolul decisiv atât în formarea Guvernului, cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luând, astfel, act de aceste circumstanţe, împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii, voi rămâne la minister până când în Monitorul Oficial apare numele noului ministru al Justiţiei, căruia îi voi preda documentele ministerului pe bază de proces-verbal, îi voi preda sigiliul ministerului şi îi voi ura succes. Prin urmare, merg la Guvern şi îi prezint doameni prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei", a declarat Tudorel Toader.

El a mai spus că Viorica Dăncilă va decide ce face cu această demisie.

"Cel mai probabil o trimite la preşedintele republicii. În felul acesta, domnia sa declanşează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are, în acelaşi timp, şi demisia mea şi, cel mai probabil, o va trimite la preşedintele republicii.", a mai declarat Toader.

Tudorel Toader a repetat că rămâne la minister "până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul".

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis, ieri seară, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor miniştri de la Justiţie, Fonduri Europene şi de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - deputatul Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. inapoi in tirgul Iesilor sa te scuipe lumea pe strada nemernicule

    1. Ești mama lui Kovesi, tata lui Lazăr, fiu de securist sau ce ți-a făcut de vorbești așa prost? Du-te, bă, și muncește, gândește mai mult și nu-i musai sa vorbești dacă spui tot prostii!

      noul gestapo cu Adina Florea e meritul lui tudorel 100%

      pentru ca a adus Justitia sub control politic, cum era in timpul regimului comunist, in loc sa actioneze pentru intarirea independentei ei.

      Vrei o nemernicie mai mare decit aceea ca a facut ce i-a cerut infractorul Dragnea? 

      Nemernicie foarte mare este sa spui ca a facut ce i-a cerut Dragnea din moment ce CEX-ul PSD ii cere demisia tocmai ca nu a facut ce isi doreau ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb