TUDORIŢA LUNGU: "Campaniile de decredibilizare au dus la diminuarea autorităţii personalului silvic"

M.I.
Politică / 30 octombrie 2019

Tudoriţa Lungu (Sursă foto: Twitter)

Tudoriţa Lungu (Sursă foto: Twitter)

Personalul silvic este vulnerabil în faţa infractorilor din cauza campaniilor de decredibilizare susţinute de grupuri de interese, a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, deputatul PNL Tudoriţa Lungu.

Parlamentarul a subliniat că cei şase păduri ucişi dar şi cele peste 650 de agresiuni la adresa personalului silvic au fost motivele pentru care reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor ''Silva'' au protestat pentru a şasea oară în acest an.

"Silvicultorii s-au plâns că intră în pădurile pe care trebuie să le păzească fără uniformă de serviciu şi echipament de protecţie, fără minime dotări cu mijloace de apărare, fără armament sau cu armament ineficient, fără mijloace de transport şi de comunicaţie. Campaniile de decredibilizare, susţinute de grupuri de interese, au dus la diminuarea autorităţii personalului silvic, vulnerabil acum în faţa infractorilor. Sunt tot mai dese cazurile în care pădurarii au fost bătuţi, agresaţi, li s-au furat armele, au fost atacaţi cu săbii, cuţite sau drujbe, au fost ameninţaţi cu moartea de infractorii surprinşi în timp ce furau material lemnos sau de braconieri. Situaţia se perpetuează de câţiva ani, dar amploarea este tot mai mare. Fenomenul infracţional din pădurile României este unul tot mai serios, iar personalul silvic, tot mai lipsit de capacitatea de a lupta cu el", a declarat, în comunicatul de presă, deputatul Tudoriţa Lungu, potrivit sursei citate.

În opinia sa, deputatul Tudoriţa Lungu consideră că silvicultorii sunt tot mai demotivaţi din cauza lipsei dotărilor.

"Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, una dintre cele mai profitabile regii ale României, îi lasă fără dotări, mijloace de transport, armament şi pregătire. Aşa cum PSD nu are nicio justificare pentru tergiversarea din Parlament cu privire la proiectul Statutului personalului silvic şi care ar fi trebuit să fie adoptat în regim de urgenţă. Un statut de care pădurarii au nevoie şi pe care îl aşteaptă", a precizat parlamentarul liberal.

Deputatul Tudoriţa Lungu a adăugat că România are nevoie de instituţii de forţă puternice, cu oameni capabili să intervină fără teamă, pentru că legea ar trebui să fie de partea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb