TUDOSE, DUPĂ ANUNŢUL INS:  "Încă un mit dispare astăzi privind scăderea investiţiilor în economie"

Andreea Cuzub
Macroeconomie / 8 decembrie 2017

Mihai Tudose (Sursa foto: Facebook)

Mihai Tudose (Sursa foto: Facebook)

Premierul Mihai Tudose spune că, după datele publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS), încă un mit dispare privind scăderea investiţiilor în economie, potrivit News.ro.

Tudose susţine că anul 2016 a fost un eşec din punct de vedere al proiectelor demarate, ceea ce a dus la cheltuieli publice reduse pentru investiţii în primele luni din 2017, dar că actualul Guvern a reuşit să recupereze acest lucru.

Premierul a scris pe pagina sa de Facebook: "Încă un mit dispare astăzi privind scăderea investiţiilor în economie. Potrivit INS, investiţiile nete din trimestrul III au fost cu 10,3% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. De asemenea, investiţiile din primele 9 luni ale anului 2017 au fost în creştere cu 3,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent".

Acesta susţine: "Sper ca cei care văd numai dezastre să dea dovadă de mai multă responsabilitate, iar atunci când afirmă ceva să pună lucurile în context. Anul 2016 a fost un eşec din punct de vedere al proiectelor demarate, lucru ce a dus la cheltuieli publice reduse pentru investiţii în primele luni din 2017, dar am reuşit să recuperăm acest lucru".

Investiţiile nete în economia naţională în al treilea trimestru al anului au crescut cu 10,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 20,4 miliarde lei (4,4 miliarde euro), arată datele publicate vineri de Institutulul Naţional de Statistică (INS).

Creştere din al treilea trimestru a fost înregistrată la toate elementele de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 22,8%, alte cheltuieli cu 11,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,1%.

În perioada ianuarie-septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 3,6%, până la 50 miliarde lei (10,8 miliarde euro).

Avansul a fost înregistrat la următoarele elemente de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,4%. Investiţiile în alte cheltuieli au scăzut cu 1,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb