Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat azi, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că România nu va fi nevoită să apeleze la un împrumut financiar de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), conform Agerpres.
"Din momentul preluării guvernării, o secundă nu s-a pus problema accesării unui împrumut de la FMI. Ce s-a întâmplat, însă, acum o zi în Parlamentul României, riscă să arunce România în incapacitate de plată în anul 2021. Este o mostră de iresponsabilitate a celor care în momentul de faţă conduc Camera Deputaţilor, au majoritate în Camera Deputaţilor, şi mă refer la PSD (...) Pentru avantaje electorale ajung să amaneteze stabilitatea economică a României, lucru care nu se face şi care pune în pericol acoperirea unor cheltuieli vitale pentru funcţionarea statului. Mă refer la pensii, alocaţii, salariile bugetarilor, sistemul de educaţie, sistemul de sănătate, inclusiv partea de investiţii publice", a declarat Raluca Turcan.
Vicepremierul a subliniat că Guvernul Orban a crescut punctul de pensie, însă o majorare a pensiilor cu 40% ar putea dezechilibra bugetul naţional.
"Guvernul Orban a crescut pensiile cu 14%, în valoare absolută punctul de pensie a crescut cu 176 de lei. În UE mai există o singură ţară care în această perioadă de criză dramatică a crescut pensiile, acea ţară este Germania, şi a crescut pensiile cu 3,3%. Cine spune că astăzi, bugetul ţării poate suporta mai mult, minte cu neobrăzare", a spus Raluca Turcan.
Aceasta a mai amintit că Guvernul a reuşit să acceseze unele împrumuturi externe cu dobândă zero.
"În perioadele de stabilitate şi de încredere maximă, Guvernul Orban am reuşit să accesăm împrumuturi externe, inclusiv cu dobândă zero, comparativ cu împrumuturile externe făcute în anul precedent de guvernarea PSD, toate dobânzile au fost mai mici cu excepţia a două luni în care în România a fost instabilitate politică pentru că PSD-ul a depus moţiune de cenzură. Dobânzile la care ne împrumutăm în străinătate ţin foarte mult de percepţia altora care au finanţare raportat la România. Când în România văd desfrâu PSD-ist în Parlament, semnele de îngrijorare cresc şi atunci împrumuturile se scumpesc", a afirmat Raluca Turcan.
Vicepremierul a menţionat că efectele produse asupra economiei de către această majorare a pensiilor cu 40% vor reprezenta o lovitură pentru populaţie.
"De aceea este o lovitură sub centură dată întregii populaţii a României de către majoritatea PSD-istă şi pentru acest cinism grotesc ei merită să plătească în alegerile viitoare. Noi am ales calea sincerităţii şi calea argumentelor reale în faţa oamenilor. Nu ne permitem în perioadă de criză să fim populişti. Oamenii iresponsabili sunt populişti, demagogi şi cinci", a mai spus Raluca Turcan.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2020, 17:15)
intreb ceva elementar: daca exista o lege care nu poate fi aplicata de ce nu ati facut demersurile legale pentru corectia pe care ati pus-o in aplicare
va ciorovaiti intre voi pe ac scena politica in care nu stiu ce vreti sa demostrati insa vede o lume intreaga ce generati: HAOS
si ca sa fie tacamul complet dupa tot zbuciumul plin de ineptii va vaicariti ca niste babe
sa va fie rusine!
2. Oaia Turcana
(mesaj trimis de vlad tepes în data de 24.09.2020, 22:38)
Daca tuta tutelor ne spune ca FMI nu va veni sa imprumute Colonia, fiti siguri ca se va intampla exact contrariul, caci panarama asta minte precum respira!
3. Pensia minimă
(mesaj trimis de Cristian în data de 25.09.2020, 02:31)
Pensia minimă și salariul minim trebuie să ajungă la 500 de euro pentru asigurarea unui trai decent. Suntem în 2020. Daca cursul de schi MB creste, obligatoriu trebuie sa crească și veniturile din buzunare pentru a nu scădea nivelul de trai.
Altfel demisia urgent PNL + Iohannis
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.09.2020, 08:01)
Hoata asta fura din drepturile pensionarilor și ale copiilor. Aceste categorii sociale sunt cele mai fragile. Bătrânii și copiii sunt lipsiți de apărare și de putere. Hoata asta încearcă sa ne convingă pe noi ca pensia este o pomana, pe când în realitate pensia este un drept câștigat prin munca și cotizație la un sistem numit fondul de pensii. Aceste drepturi trebuie permanent ajustate în funcție de inflație și de alți indicatori economici. În prezent preturile tuturor bunurilor au crescut cu mai mult de 40 % iar creșterea pensiilor și a alocațiilor este de fapt o actualizare a drepturilor erodate în anii anteriori. Spre exemplu la o pensie de 1000 lei majorarea este de doar 400 lei. Crede Hoata ca pensionarul se îmbogățește. Ce salariu are ea de își permite sa vorbească asa? De ce mai cotiza la fondul de pensii ca să ne umilească o Hoata?