Turcia este de acord cu vizita parlamentară germană la baza de la Konya

Cristina Radu
Internaţional / 8 august 2017

Turcia este de acord cu vizita parlamentară germană la baza de la Konya

Turcia a acceptat să lase deputaţii germani să viziteze soldaţii care servesc o bază aeriană în Turcia luna viitoare, în cadrul unei călătorii NATO, potrivit unei scrisori a ministrului german de externe, după ce Ankara a refuzat vizita în iulie, conform Reuters.

O scrisoare a ministrului german de externe, Sigmar Gabriel, către şeful comisiei parlamentare de apărare a Germaniei, a arătat că Turcia a acceptat o propunere NATO pentru o vizită la baza aeriană de lângă Konya, pe 8 septembrie.

Sigmar Gabriel a scris: "Ministrul turc de externe a fost de acord cu această propunere". Secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, va conduce delegaţia şi va prelua până la şapte membri ai comisiei parlamentare.

Accesul soldaţilor germani la bazele turceşti a sporit tensiunile dintre aliaţii NATO şi le-a alimentat pe cele cu Ankara. Turcia a arestat în iulie zece activişti pentru drepturile omului, inclusiv un german, într-o represiune împotriva securităţii.

Refuzul Ankarei de a le permite parlamentarilor să viziteze soldaţii germani de la baza aeriană Incirlik din Turcia au făcut ca Berlinul să mute trupele în Iordania. Turcia a refuzat o vizită la Konya planificată pentru jumătatea lunii iulie.

Turcia se opunea participării membrilor partidului german de stânga, pe care Ankara îl acuză că îi susţine pe terorişti. Forţele armate ale Germaniei se află sub control parlamentar, iar Berlinul insistă ca parlamentarii să aibă acces la acestea.

Preşedintele Tayyip Erdogan a acuzat Germania de asistenţă pentru terorişti fiindcă nu a răspuns la dosarele trimise la Berlin şi nu a predat suspecţii ceruţi de autorităţi.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb