TUROPERATOR: Românii au început să-şi rezerve sejururi pentru vara viitoare

A.P.
Miscellanea / 8 noiembrie 2020

Românii au început să-şi rezerve sejururi pentru vara viitoare

Românii au început să îşi rezerve sejururi pe litoralul Mării Negre pentru sezonul estival următor, beneficiind astfel de reducerile de până la 50% la pachetele achiziţionate până la 31 decembrie, anunţă Litoralulromanesc.ro.

Decizia se bazează pe faptul că turiştii care au fost pe litoral în acest sezon nu s-au infectat cu Covid-19 în timpul vacanţei şi au constatat că majoritatea hotelurilor au respectat regulile impuse de autorităţi pentru a-i proteja.

Rezervările pentru vara anului viitor au început încă din luna august, dar nesemnificativ ca volum, însă numărul acestora a crescut în septembrie şi octombrie, odată cu lansarea primelor oferte pentru 2021. În cea mai mare parte, tarifele vor fi menţinute la nivelul verii trecute, iar acolo unde au crescut, s-au diversificat şi serviciile incluse în pachet.

Pentru majoritatea hotelurilor, însă, reducerile din această perioadă sunt mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Dacă sejurul este achiziţionat până la 31 decembrie, discountul poate ajunge la 50%. Următorul prag, cu reduceri ceva mai mici, se încheie la 31 ianuari, detaliază comunicatul de presă.

Ionuţ Nedea, directorul general al Litoralulromanesc.ro a declarat: "În momentul acesta, numărul rezervărilor e similar cu cel de anul trecut de până la finalul lui octombrie, ceea ce în contextul actual este bine. Cei care au rezervat deja vacanţe pentru la vară sunt turişti care au fost şi anul acesta la mare, în pandemie, şi au văzut că lucrurile funcţionează bine pe litoral, că s-au respectat măsurile de protecţie şi că nu s-au infectat în vacanţă. De altfel, toată lumea a putut constata că în sezon, când oamenii au fost pe litoral, nu am asistat la o explozie a cazurilor de Covid-19, aşa cum s-a întâmplat ulterior, în lunile de toamnă".

Majoritatea celor care şi-au rezervat deja vacanţe au achiziţionat pachete mai scumpe.

Turoperatorul a lansat două programe pentru rezervările de vacanţe: Înscrieri Timpurii - programul clasic, care are reducerile cele mai mari, dar sejururile trebuie achitate în avans, până la data de expirare a ofertei, şi Înscrieri Timpurii Flexibil, care presupune doar plata unui avans şi acela rambursabil până la 31 ianuarie sau 31 martie, după care plata diferenţei se face cu 60 de zile înainte de data începerii sejurului.

Ionuţ Nedea a mai spus: "Aşadar, riscul pe care şi-l asumă turistul achitând în avans este foarte mic şi poate anula la o dată la care are deja o perspectivă. Pentru ambele programe pot fi anulate sejururile în orice moment cu asigurare storno care include şi riscul asociat infectării cu Covid-19, iar 20% dintre turişti şi-au făcut deja aceste asigurări. Asigurarea storno cu acoperire Covid-19 poate fi făcută şi ulterior achiziţionării vacanţei".

Turoperatorul se aşteaptă în următoarele două luni la o intensificare a cererii, ţinând cont că până la 1 noiembrie s-au lansat deja majoritatea ofertelor pentru anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb