TUROS LORAND:  "UDMR susţine în continuare valorile democraţiei"

G.D.
Politică / 27 februarie 2023

"UDMR susţine în continuare valorile democraţiei"

UDMR susţine în continuare valorile democraţiei, a declarat astăzi liderul senatorilor Uniunii, Turos Lorand, în şedinţa comună a Parlamentului prin care se marchează un an de la declanşarea agresiunii militare a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, transmite Agerpres.

"A trecut un an de când sirenele din Ucraina au avertizat prima oară populaţia de atacurile agresorilor. După luni de zile de negocieri, discuţii politice, tensiuni, s-a întâmplat ceea ce cu toţii credeam că este de domeniul trecutului. S-au auzit focuri de arme şi strigăte disperate în Europa. Urmăream în direct, în faţa ecranelor, bombardamentele şi am văzut la graniţă cozile imense de refugiaţi. Milioane de cetăţeni ai Ucrainei, care odinioară poate îşi făceau griji pentru problemele cotidiene, au lăsat în urmă roadele muncii de o viaţă distruse în câteva clipe de bombe, de invazia agresorilor", a afirmat senatorul UDMR.

Potrivit acestuia, de pe o zi pe alta s-au schimbat priorităţile, iar viaţa şi libertatea au devenit cele mai importante, iar pentru mulţi libertatea a fost şi este mai presus de orice.

"Ei sunt cei care sunt dispuşi să înfrunte chiar şi moartea pentru libertate, ei sunt eroii care chiar cu preţul vieţii îşi apără libertatea individuală şi libertatea comunităţilor din care fac parte. Ei sunt cei care ne dovedesc, de mai bine de un an de zile, că în Europa secolului XXI fiecare popor are dreptul să-şi aleagă destinul, viitorul şi că nimeni, nicio ţară, nicio putere politică, militară nu are dreptul de a schimba cu forţa această decizie", a subliniat Turos Lorand.

În opinia acestuia, nu există niciun motiv, nici un argument care ar putea legitima agresiunea militară faţă de o ţară, un popor care în mod democratic îşi alege viitorul.

"Rezistenţa Ucrainei a surprins asupritorii care credeau că în câteva zile îşi ating obiectivele, îşi impun voinţa în detrimentul unui popor suveran", a adăugat senatorul.

Turos Lorand a evidenţiat în context solidaritatea de care a dat dovadă Europa şi lumea liberă, solidaritate care în mod cert că a avut şi consecinţe negative asupra economiilor europene, dar care contribuie la apărarea suveranităţii şi libertăţii ţării vecine şi, implicit, a libertăţii Europei.

"Cu toţii ne-am dat seama că libertatea, care în urmă cu un an era de la sine înţeleasă, trebuie protejată, trebuie apărată. Încălcările de drepturi comise de Rusia nu se limitează doar la teritoriul Ucrainei, este de fapt un război împotriva Occidentului, împotriva valorilor democratice şi împotriva lumii libere. Vedem astfel cum stabilitatea democratică europeană este ameninţată, iar noi şi în aceste condiţii trebuie să muncim în continuare să menţinem cetăţenii României şi Europei în siguranţă, trebuie să promovăm libertatea", a spus parlamentarul UDMR.

Senatorul a adăugat că, din păcate, sfârşitul războiului se vede foarte îndepărtat.

"În urmă cu un an, speram cu toţii că acest război se va sfârşi cât se poate de repede, că milioanele de refugiaţi care au fost nevoiţi să îşi părăsească ţara, acele mame care treceau graniţele în braţe cu copiii cu lacrimi în ochi şi cu durere în suflet se vor putea întoarce în curând acasă, se vor reîntregi familii dezbinate şi îşi vor găsi locul şi viitorul pe pământurile natale. Din păcate, acest sfârşit de război se vede foarte îndepărtat, iar noi trebuie să fim pregătiţi să sprijinim în continuare rezistenţa faţă de agresori, trebuie să conştientizăm zi de zi că nicio agresiune nu poate fi tolerată. Şansa Ucrainei faţă de agresori este şansa Europei şi şansa lumii libere în perspectiva unui parcurs democratic, solidar şi liber. UDMR a susţinut, susţine şi va susţine în continuare valorile democratice, libertatea individuală şi a popoarelor şi parcursul european al ţărilor care doresc să îşi asume aceste valori", a transmis reprezentantul UDMR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb