TVR INFO revine în colaborare cu Euronews

Adelina Dabu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 3 octombrie 2012

TVR INFO revine în colaborare cu Euronews

Canalul de ştiri Euronews a anunţat ieri, în ajunul aniversării a 20 de ani de activitate, prin vocea CEO Michael Peters, că se află în "negocieri avansate" cu Televiziunea Română pentru difuzarea de programe în limba română în colaborare cu TVR INFO. Săptămâna trecută, la Paris, reprezentanţii celor două organizaţii au stabilit detaliile colaborării, printre care partajarea frecvenţei TVR INFO şi emisiunilor informative ale departamentului de ştiri, cu conţinutul Euronews.

În 2013, canalul francez va mai deschide alte două birouri, la Atena şi Budapesta.

La începutul colaborării vor fi difuzate programe ale Euronews în proporţie de 70-80%, urmând ca departamentul local de ştiri să preia din responsabilităţi până la împărţirea în mod egal a grilei, potrivit domnului Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR.

Claudiu Săftoiu: Colaborare cu costuri moderate

"Lansarea < Euronews - TVR INFO > va avea loc după finalizarea procesului de res­tructurare şi reorganizare a Televiziunii, cu costuri moderate, fără investiţii, folosind resursele interne şi reorganizând munca unor departamente", a precizat Claudiu Săftoiu.

Domnia sa apreciază că difuzarea, în limba română, a programelor Euronews reprezintă un pas spre modernizarea comunicării publice, dar şi a educării telespectatorilor pe teme europene.

"Europa vine acasă pe înţelesul românilor, iar realitatea românească merge spre publicul european", a mai declarat Preşedintele TVR.

Ambasadorul Euronews la Bucureşti: "Interesul exista încă din 2003"

Interesul pentru transmisia unor programe în limba română există încă din 2003, dar variabila în colaborare a fost disponibilitatea TVR, potrivit ambasadorului Euronews la Bucureşti, Laura Davidescu, reporter de origine română al canalului francez.

Domnia sa a precizat că există şi un interes strategic pe termen lung al Uniunii Europene (UE), care vrea să transmită mesaje după propriile standarde, implicându-se în finanţarea anumitor variante lingvistice ale Euronews.

În acest context, deschiderea birourilor din Ungaria şi Grecia vine ca răspuns la evenimente de politică internă care au îngrijorat Bruxelles-ul, iar pe plan internaţional, canalul de televiziune poate fi folosit ca instrument de diplomaţie publică pe modelul CNN. UE finanţează şi versiunile în limba arabă şi persană ale Euronews.

Planurile companiei pentru perioada următoare mai include implementarea unei noi strategii editoriale "locale", care să se adreseze unui public segmentat, relansarea unor serii de programe precum Learning World sau Musica, dar şi lansarea unor programe revoluţionare, în parteneriat cu "Youtube" şi "Google", care le vor permite cetăţenilor să intre în dialog, în timp real, cu liderii europeni.

Canalul francez îşi va extinde contribuţia la nivel internaţional prin crearea "Euronews Network", al cărei obiectiv este de a deveni cea mai mare reţea de parteneri internaţionali din lume, dar şi prin susţinerea, cu conţinut, a "EU Bridge", un proiect de cercetare european care va permite retranscrierea fişierelor audio dintr-o limbă, într-un fişier text al unei alte limbi.

Canalul de ştiri Euronews s-a lansat în ianuarie 1993 în Franţa ca răspuns la supremaţia media a canalului american de ştiri CNN şi transmite, în prezent, în 11 limbi, ajungând în 372 milioane de case, în 155 de ţări. Pe segmentul de ştiri este lider de audienţă în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. TVR este membru acţionar al Euronews din octombrie 2004.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb