UAE Romanian Business Council, lansat oficial în Emiratele Arabe

F.D.
Companii / 9 octombrie 2023

UAE Romanian Business Council, lansat oficial în Emiratele Arabe

"Acest consiliu va aduce numeroase beneficii mai multor sectoare economice din ambele ţări şi va contribui la dezvoltarea comerţului şi investiţiilor reciproce. Desigur, aş dori să îi mulţumesc lui Marius Marinoff, pentru că a crezut în viziunea mea şi a transformat visul meu în realitate", a declarat Preşedintele Onorific al UAE Romanian Business Council, Şeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan.

UAE Romanian Business Council a fost înregistrată oficial ca entitate non-profit în Abu Dhabi, la 28 aprilie 2022. Crearea platformei a fost facilitată de Consulatul General al României din Dubai şi susţinută de fostul Ambasador al României în Emiratele Arabe Unite, Adrian Măcelaru. Organizaţia se află sub patronajul Alteţei Sale Şeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan şi este sprijinită de Camera de Comerţ din Abu Dhabi.

Şeica Dr. Hind Abdul Aziz Al Qasimi, fondatoarea şi preşedinta Emirates International Business Club, a evidenţiat rolul esenţial al consiliilor de afaceri ca mijloace de comunicare între antreprenorii din Emirate şi omologii lor globali. Alteţa Sa a îndemnat companiile locale să exploreze oportunităţile din România, a subliniat semnificaţia diversităţii şi a accentuat calitatea investiţiilor şi potenţialul pentru parteneriate fructuoase. De asemenea, a menţionat că entităţile româneşti din Emirate sunt deja familiarizate cu piaţa locală, fapt ce sporeşte perspectivele de colaborare.

Pentru a valorifica oportunităţile de afaceri existente ȋntre România şi UAE, este necesară stabilirea unui cadru bazat pe încredere şi transparenţă. UAE Romanian Business Council ȋşi propune să faciliteze evoluţia de la simple tranzacţii comerciale la stabilirea unor parteneriate de durată şi cu impact. De asemenea, organizaţia şi-a luat angajamentul de a cultiva o relaţie de afaceri durabilă între cele două naţiuni.

În declaraţia sa pentru WAM, agenţia de ştiri a UAE, Marius Marinoff, Preşedintele UAEROBC, a declarat: "Obiectivul principal al înfiinţării acestui consiliu este de a intensifica cooperarea dintre comunităţile de afaceri din cele două ţări şi de a realiza viziunea celor doi preşedinţi - Alteţa Sa Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Preşedintele Emiratelor Arabe Unite şi Klaus Iohannis, Preşedintele României - de a stimula investiţiile şi schimburile comerciale între România şi UAE, având ca ţintă atingerea a 100 de miliarde de dolari.".

În 2022, schimburile comerciale dintre cele două ţări s-a ridicat la 449 milioane de dolari.

Genoveva Turcu, Vicepreşedintele Consiliului de Afaceri Român din UAE a adăugat: "Ca Vicepreşedinte al acestei organizaţii de prestigiu, sunt dedicată stimulării creşterii, colaborării şi inovaţiei în comunitatea de afaceri românească şi în cea a Emiratelor. Împreună, vom crea un mediu de afaceri prosper pentru toţi, cu onestitate şi integritate.".

La evenimentul de lansare al UAE Romanian Business Council au fost prezenţi şi antreprenori români de succes. Ştefan Vuza, Preşedintele Chimcomplex, cel mai important conglomerat chimic din România, a vorbit despre planurile de inaugurare a unei noi fabrici în Emirate. În plus, Bogdan Rădulescu, co-fondator al UNTOLD, unul dintre cele mai apreciate festivaluri internaţionale de muzică, a anunţat ediţia următoare a festivalului în Dubai, programată pentru februarie 2024. Participarea lor a subliniat semnificaţia evenimentului şi a evidenţiat legăturile de afaceri şi culturale în creştere dintre România şi Emiratele Arabe Unite.

UAE Romanian Business Council a dezvoltat un parteneriat şi cu European Women's Association, EWA, condusă de Yulia Stark, care face parte din Consiliul de Administraţie al UAEROBC. Ȋmpreună, cele două organizaţii ȋşi propun să ȋnfiinţeze European Business Council ȋn UAE, până ȋn 2024, pentru a consolida prezenţa afacerilor europene ȋn regiune.

Lansarea UAEROBC a inclus şi un spectacol susţinut de Marius Mihalache şi trupa sa, iar evenimentul s-a încheiat cu o expoziţie a artistului român Ciprian Istrate. Acestea au subliniat conexiunile profunde şi semnificative dintre România şi Emiratele Arabe Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb