UAMT Oradea - beneficiu de 25,89%, în ultima lună

Crina Manole
Ziarul BURSA #Investiţii Personale #Jurnal Bursier / 22 mai 2006

Cel mai bun plasament financiar realizat în urmă cu o lună s-a dovedit, vineri, a fi cel în acţiunile societăţii UAMT Oradea, care au avut un cîştig raportat la euro de 25,89%.

Indicii BET şi BET-FI şi-au continuat şi vineri trendul des-cendent din ultima lună. BET-FI, care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor fondurilor de investiţii tranzacţionate la BVB, s-a diminuat cu -8,55% raportat la euro. La rîndul lui, BET s-a diminuat în ultima lună cu -5%, raportat la moneda europeană.

Fondul de investiţii "Orizont", cu un portofoliu constituit din obligaţiuni de stat, corporative şi municipale, a înregistrat cea mai mare creştere în perioada 19 aprilie -19 mai. Vineri, aces-ta a reuşit să aducă investitorilor săi un beneficiu în scădere puternică faţă de ziua precedentă: 0,49% din suma plasată, raportat la euro, în ultima lună.

Persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite bancare în lei, ar fi înregistrat, din nou, rezultate nefavorabile. Cu toate acestea, cea mai mică pierdere, de -0,49% din suma plasată, ar fi fost înregistrată de către clienţii "Băncii Transilvania" şi de cei ai "Băncii Comerciale Carpatica".

Pe de altă parte, personele care, pe 19 aprilie, şi-au constituit depozite bancare în euro, ar fi avut vineri un beneficiu maxim de 0,29% din sumă, la Libra Bank.

Păstrarea banilor ""la ciorap"" s-a dovedit a fi, la finele săptămînii trecute, o alegere deloc inspirată. Persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în cursul ultimei luni au pierdut, raportat la euro, 1,07% din sumă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb