UBBF 2021:  Dezvoltarea infrastructurii de reţele alimentează progresul industriei


Companii / 22 octombrie 2021

Ryan Ding, director executiv şi preşedinte al Carrier Business Group, Huawei, vorbind la UBBF 2021

Ryan Ding, director executiv şi preşedinte al Carrier Business Group, Huawei, vorbind la UBBF 2021

Al 7-lea Forum Ultra-Broadband (UBBF 2021), găzduit în comun de Comisia ONU pentru bandă largă şi Huawei a avut loc în Dubai pe 19 şi 20 octombrie, potrivit unui comunicat de presă. Fiind cel mai mare summit din lume în domeniul reţelelor fixe, ediţia din acest an a UBBF are tema "Extindeţi conectivitatea, creşteţi unitatea". La eveniment, principalii operatori globali şi furnizori de echipamente au făcut schimb de idei cu privire la o gamă largă de subiecte - inclusiv construcţia infrastructurii de reţea, economia digitală regională, aplicarea soluţiilor de succes şi extinderea spaţiului de creştere a industriei. De asemenea, participanţii au împărtăşit cele mai bune practici şi au discutat despre cum se poate aprofunda cooperarea în afaceri, notează sursa citată.

Ediţia UBBF din acest an se desfăşoară pe parcursul a două zile, timp în care se ţin simultan mai multe discursuri principale şi sesiuni axate pe reţele fixe. Profesioniştii din guverne, întreprinderi, operatori şi mediul academic au discutat şi au schimbat idei referitoare la starea actuală a dezvoltării reţelei de ultra-broadband şi la noile provocări cu care s-au confruntat, împărtăşind în acelaşi timp idei conexe şi poveşti de succes.

"Conectivitatea este mai mult decât o extindere a funcţiilor; mai important, este o legătură emoţională", a declarat Ryan Ding, director executiv şi preşedinte al Carrier Business Group, Huawei, în discursul său. "Cu mai bine de 170 de ani în urmă, a fost pus primul cablu submarin din lume, care a trimis primul semnal de comunicaţii peste ocean. Acesta a fost un mare pas înainte pentru omenire. Acum aproximativ 20 de ani, viteza conexiunii depăşea 32 Kbps, iar videoclipurile au început să depăşească mesajele textul ca principala formă de trafic de date, permiţându-ne să comunicăm cum nu mai comunicasem niciodată", a adăugat el. Conectivitatea "face ca lumea să fie un loc mai bun", a mai afirmat acesta.

Valoarea conectivităţii este redefinită de societate, iar dezvoltarea industriei este în creştere. În discursul său, Peng Song, preşedintele departamentului global de vânzări de marketing şi soluţii la Huawei, a definit şi a elaborat modelul Huawei pentru Acoperire / Arhitectură / Convergenţă (C.A.F). Peng a subliniat modul în care conectivitatea ar trebui extinsă în interiorul fiecărei case şi a fiecărei întreprinderi şi să convergă cu cloud pentru a "îndeplini atât cerinţele prezente cât şi cele viitoare". "Construirea competitivităţii conectivităţii pe baza modelului C.A.F este cheia unei noi creşteri."

Acoperire: conectivitatea care se extinde la fiecare cameră va îmbunătăţi semnificativ valoarea benzii largi de acasă. Cerinţele în continuă schimbare ale caselor şi întreprinderilor impun operatorilor să extindă conectivitatea la fiecare cameră, fiecare dispozitiv şi fiecare sistem de producţie al întreprinderii şi să transforme liniile private în reţele private odată ce o acoperire mai largă devine disponibilă. Acest lucru va creşte numărul de conexiuni, va creşte retenţia utilizatorilor şi, în cele din urmă, va crea mai multe oportunităţi de afaceri.

Arhitectură: arhitectura reţelei este piatra de temelie pentru succesul afacerii atât în prezent, cât şi în viitor. Noua arhitectură orientată spre viitor necesită reţele mai elastice, servicii mai ecologice şi cheltuieli operaţionale (OPEX) mai mici. Huawei va continua să exploreze noi tehnologii - precum OXC, SRv6 şi ADN - pentru a consolida fundaţia arhitecturii.

Convergenţă: conectivitatea va aduce oportunităţi uriaşe. Construirea competitivităţii reţelei pe baza modelului C.A.F este esenţială pentru operatori. Digitalizarea este cea mai mare oportunitate pentru industria TIC. A evoluat de la un simplu concept la aplicare practică. Este de netăgăduit că cloud-ul este nucleul digitalizării, dar şi conectivitatea joacă un rol cheie. Fără conectivitate, "cloud-ul nu ar fi altceva decât o mare insulă de date". Potrivit lui Peng, "Convergenţa" este importantă deoarece conectivitatea trebuie să fie centrată pe cloud şi să ajute întreprinderile să migreze în cloud. Conectivitatea şi cloud trebuie să fie convergente. Operatorii pot juca un rol important în acest proces.

Kevin Hu, preşedintele liniei de produse pentru comunicaţii de date a Huawei, a explicat că digitalizarea, deşi îmbunătăţeşte confortul, a introdus şi multe provocări în reţelele existente. De exemplu, din cauza spaţiului limitat în interiorul unei camere de echipamente CO, este dificil pentru nodurile existente să ofere capacităţi complete de procesare a serviciilor. Relaţiile de rezolvare fixe dintre resurse şi reţele fac dificilă programarea flexibilă a traficului inter-DC. Operaţiunile de servicii hibride ale reţelelor existente sunt slab echipate pentru a satisface cerinţele de servicii diferenţiate de astăzi. Pentru a aborda provocările de reţea cu care se confruntă clienţii în timpul transformării digitale, Huawei a introdus soluţia sa de reţea inteligentă în cloud, care oferă patru noi capacităţi - CO super-edge pentru toate serviciile, tenant-level hard slicing, programabilitate de reţea prin SRv6 şi integrare în reţea cloud. Această soluţie maximizează valoarea resurselor reţelei operatorilor şi avantajele complementare ale cloud-ului şi reţelei, ajutând operatorii să construiască o arhitectură de servicii DICT care să includă integrarea cloud-reţea.

La conferinţă, Kevin Hu a introdus şi routerele inteligente din seria NetEngine pentru toate scenariile, ajutând operatorii să construiască reţele cloud inteligente în era digitală. Aceste dispozitive includ routere inteligente de acces cloud (seria NetEngine A800), routere de agregare all-service (seria NetEngine 8000 M) şi routere backbone inteligente (NetEngine 8000 X16).

În prezent, operatorii globali îşi măresc continuu investiţiile în fibre optice, îmbunătăţesc calitatea benzii largi şi dezvoltă servicii precum linii private premium FTTR şi OTN pentru a spori veniturile din reţelele fixe. Ca element fundamental al oraşelor verzi şi inteligente, reţelele ţintă optice au devenit treptat un consens al industriei. Cu toate acestea, în procesul de construire a reţelelor optice ţintă pentru oraşele inteligente, operatorii încă se confruntă cu dificultăţi precum costuri ridicate, furnizarea lentă a serviciilor şi gestionarea dificilă a construcţiei FTTH ODN. În plus, implementarea dispozitivelor, evoluţia reţelei şi dezvoltarea de servicii noi reprezintă, de asemenea, preocupări urgente.

La conferinţă, Bill Wang, vicepreşedinte al liniei de produse optice Huawei, a spus: "Pentru a depăşi aceste provocări, Huawei a lansat produsele din seria Digital QuickODN (DQ ODN) şi Edge OTN. Aceste produse au fost concepute pentru a ajuta operatorii să construiască rapid reţele optice ţintă care sunt vizibile şi gestionabile de la un capăt la altul, reduc foarte mult costurile de operare şi mentenanţă ale operatorilor şi oferă acces de mare viteză în lumea digitală pentru diverse industrii şi gospodării. Ele pot ajuta operatorii să extindă piaţa serviciilor pentru companii, să îmbunătăţească experienţa de bandă largă la domiciliu, să reducă costurile şi să crească veniturile.

La conferinţă, următorii vorbitori notabili au susţinut discursuri principale şi şi-au împărtăşit ideile şi cazurile de aplicaţii de succes ale soluţiilor şi produselor Huawei în domeniul reţelei fixe: Doreen Bogdan-Martin (Directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicaţiilor al UIT), Bocar A. BA (CEO al SAMENA Telecommunications Council), Ricardo Varzielas (CFO al MTN GlobalConnect), Per Morten Torvildsen (preşedintele consiliului de administraţie al GlobalConnect), Bader Abdullah Allhieb (vicepreşedintele Departamentului de infrastructură al STC), Alaa A. Malki (CTO al Mobily Etihad Etisalat), şi Waqar Mahmood (CTO al Comisiei de învăţământ superior din Pakistan).

În 2014, pentru a promova dezvoltarea durabilă a industriei globale de reţele fixe ultra-broadband, Huawei a lansat Forumul Ultra-Broadband (UBBF) împreună cu Comisia pentru bandă largă (înfiinţată în comun de ITU şi UNESCO) şi operatori regionali de top. Forumul îşi propune să construiască o platformă de dialog la nivel înalt, concentrându-se pe schimbul de experienţă în ultra-broadband, cooperare între industrii şi promovarea întregii industrii, pentru a dezlănţui potenţialul ultra-broadband şi beneficiile pentru operatorii, consumatorii şi furnizorii de conţinut.

UBBF a avut eduţii de succes în fiecare an de la înfiinţarea sa, în 2014, şi a devenit cel mai important eveniment care conduce dezvoltarea industriei ultra-broadband.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb