"UBI Banca" preia trei bănci mici din Italia, salvate de stat

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 ianuarie 2017

"UBI Banca" preia trei bănci mici din Italia, salvate de stat

Banca pregăteşte o emisiune de acţiuni de 400 de milioane de euro

"Unione di Banche Italiane" SpA ("UBI Banca"), a cincea mare bancă din Italia, va lansa o emisiune de acţiuni prin care vrea să câştige până la 400 de milioane de euro ca să-şi consolideze capitalul în contextul în care va prelua trei bănci mici din ţară, salvate de la colaps de guvern.

UBI a aprobat lansarea unei oferte angajante în valoare de un euro pentru preluarea "Banca Marche", "Banca Etruria" şi "CariChieti", bănci pe care statul italian le-a salvat în noiembrie 2015. În 2016, guvernul de la Roma a făcut eforturi în vederea găsirii unui cumpărător pentru cele trei bănci, însă ofertele primite din partea fondurilor de investiţii au fost respinse, fiind considerate prea mici.

În acest context, UBI şi-a exprimat interesul pentru cele trei bănci, însă a pus condiţii: acestea să scape de creditele neperformante de 2,2 miliarde de euro până la momentul preluării.

Vânzarea către UBI era aşteptată să se încheie până la finele lui 2016, însă, conform unor surse citate recent de agenţia Reuters, tranzacţia a fost amânată deoarece Comisia Europeană a îndemnat fondul de salvare a băncilor din Italia (Atlante), care deţine băncile, să îi contacteze pe ofertanţii respinşi şi să îi întrebe dacă mai sunt interesaţi de achiziţii.

Potrivit surselor, mai multe scrisori trimise către ofertanţii respectivi, în vederea depunerii de noi propuneri, au rămas fără răspuns.

Cele trei bănci pe care le cumpără UBI au active totale de 23,3 miliarde de euro, dar sunt neprofitabile. Înainte ca UBI să realizeze tranzacţia, fondul Atlante, la care contribuie cele mai mari instituţii de credit din Italia, va injecta 450 de milioane de euro în cele trei bănci care vor fi preluate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb