UBS: Băncile de importanţă sistemică au capital suficient

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 noiembrie

UBS: Băncile de importanţă sistemică au capital suficient

English Version

Băncile considerate ca fiind prea mari pentru a fi lăsate să cadă sunt capitalizate suficient, a afirmat directorul general al grupului bancar elveţian UBS AG, Colm Kelleher, în condiţiile în care banca sa caută să evite reglementările care se conturează în prezent în Elveţia şi care ar putea afecta afacerile, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Opinia mea personală este că din 2008, băncile prea mari pentru a fi lăsate să cadă sunt mai mult decât capitalizate adecvat. Această bătălie e de domeniul trecutului", a declarat Kelleher la un eveniment în Bruxelles.

Declaraţia sa vine după ce UBS a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări, care au majorat cotaţia acţiunilor, înainte ca starea de spirit să se înrăutăţească, pe fondul incertitudinilor legate de momentul publicării noilor reglementări din Elveţia.

Guvernul elveţian anunţa în aprilie propuneri menite să prevină o repetare a crizelor bancare, cum a fost în 2023, când problemele Credit Suisse au forţat preluarea băncii de către UBS. Planurile Guvernului prevăd ca UBS să deţină capital suplimentar deşi banca a avertizat că astfel de cerinţe ar putea afecta afacerile şi ar avea un impact negativ asupra Elveţiei.

Kelleher a explicat că autorităţile de reglementare privesc retrospectiv problema capitalului şi ar trebui să încurajeze băncile să sprijine economia.

La finele lunii trecute, UBS a raportat un profit net de 1,4 miliarde de dolari (1,3 miliarde de euro) pentru al treilea trimestru din 2024, aproximativ dublu faţă de cel aşteptat de analişti, conform euronews.com. Profitul se traduce într-un câştig pe acţiune de 43 de cenţi. Rezultatele UBS s-au bazat pe activitatea de tranzacţionare, susţinută de volatilitatea crescută a pieţei şi de reducerea costurilor.

"Într-un context de piaţă care, deşi constructiv, a prezentat în continuare perioade de volatilitate ridicată, afacerile noastre au generat o creştere impresionantă a veniturilor", a declarat directorul executiv al UBS, Sergio Ermotti.

UBS a revenit la profit în primul trimestru din 2024, în urma salvării rivalului său Credit Suisse, la cererea autorităţilor de reglementare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Eu cred ca ar trebui sa se uite la riscul intern, sa nu urmeze parcursul Credit Swiss ????.

    1. Nu exista, risc intern! Dispariția Credit swiss a avut alată miza!. Mai bine te ai uite ce stat deține cele mai multe bani sistemice și competia dintre ele! Asta vrea sa zică Nea Calm...daca nu mă lași să fac afaceri sunt ou!

    Bancile da, fondurile de pensii NU, sunt dependente de hartiile alea din bursa...

    Cred si eu ca au destul, sant furati de la noi pe vaccinele covid iar mai apoi pe inarmarea fortata, nu de alta, dar "Putin vrea sa ia globul" - ni se spune. Cine mai crede gogonata asta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5640
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2853
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9164
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8405

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb