UBS este interesată de "Bank of China"

VIRGINIA BALCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iunie 2005

Banca elveţiană UBS vrea să cumpere acţiuni ale băncii chineze de stat "Bank of China", călcînd astfel pe urmele "Bank of America", a doua bancă din Statele Unite care şi-a manifestat interesul pentru "China Construction Bank".

UBS a ajutat "Bank of China" să îşi listeze filiala din Hong Kong în 2001, iar acum vrea să facă o investiţie importantă. Dar banca elveţiană va fi probabil nevoită să achiziţioneze un pachet mai mic, deoarece există zvonuri conform cărora "Royal Bank of Scotland" a negociat cu "Bank of China" o investiţie de peste un miliard de dolari, care ar putea înlătura alţi posibili parteneri.

Un purtător de cuvînt al UBS la Hong Kong a refuzat să comenteze informaţia. Preşedintele "Bank of China", Li Lihui, a declarat: "Negociem cu investitori din Europa şi Statele Unite, dar nu a fost luată nici o decizie şi momentan nu pot să dau alte detalii".

Beijing vrea să atragă investitori străini pentru sectorul bancar, aflat într-o situaţie destul de dificilă momentan, din cauza creditelor nerentabile de circa 200 de milioane de dolari.

Bănci străine, precum UBS, "Citigroup", "Deutsche Bank", "J.P. Morgan", s-au interesat de investiţii în China, care constituie, totuşi, un risc semnificativ, deoarece în această ţară managementul riscurilor este încă nedezvoltat.

"Bank of China" vrea să lanseze ofertă publică în valoare de 3-4 miliarde de dolari, taxa de subscriere putînd urca pînă la 140 milioane de dolari. Oferta publică ar putea să fie lansată la sfîrşitul acestui an sau la începutul anului viitor, a precizat Li Lihui. "Va trebui să monitorizăm piaţa", a precizat preşedintele "Bank of China".

Alţi oficiali ai "Bank of China" au declarat că listarea va fi dificilă pentru acest an, şi că banca nu va lansa ofertă publică pînă cînd nu va atrage investitori strategici.

"Goldman Sachs" şi "Bank of China International" sînt, de asemenea, interesate de această afacere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb