UBS şi "Credit Suisse", îndemnate să-şi consolideze capitalul

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie 2014

UBS şi "Credit Suisse", îndemnate să-şi consolideze capitalul

Banca Elveţiei: UBS şi "Credit Suisse" încă se confruntă cu riscul unor pierderi majore

Banca centrală a Elveţiei (SNB) a îndemnat, ieri, cele două bănci majore din ţară, UBS AG şi "Credit Suisse Group" AG, să-şi îmbunătăţească soliditatea capitalului, chiar dacă au realizat progrese în acest sens, în ultimii ani, întrucât încă există riscuri "substanţiale" din cauza unor aspecte economice şi legale.

Potrivit SNB, UBS şi "Credit Suisse" încă se confruntă cu riscul unor pierderi majore în cazul unor scenarii economice nefavorabile.

"SNB le recomandă băncilor să continue să-şi îmbunătăţească rezistenţa şi, în special, gradul de îndatorare", notează banca centrală a Elveţiei în raportul anual de stabilitate financiară.

De asemenea, instituţia a avertizat în privinţa evoluţiilor de pe piaţa imobiliară din Elveţia şi a creditelor ipotecare, dar a indicat că a observat, recent, o atenuare a tensiunilor.

UBS, care a anunţat că a luat la cunoştinţă recomandările SNB, a renunţat la o mare parte din activităţile riscante de tranzacţionare a datoriilor, în favoarea concentrării pe operaţiunile sale de bază, cele de private banking.

Totodată, UBS îşi modifică structura corporate ca să se asigure că, în caz de criză, s-au putea diviza mai uşor.

La rândul său, "Credit Suisse" îşi reduce activele, făcând înstrăinări în sectorul imobiliar, şi ia măsuri ca să se alinieze noilor cerinţe de capital.

Potrivit SNB, "Credit Suisse" şi-a îmbunătăţit gradul de îndatorare la 3% la finele lunii martie, iar UBS - la 3,1%, de la 2,3% la sfârşitul trimestrului întâi din anul anterior.

Nivelul minim prevăzut de normele globale în materie, care va intra în vigoare în 2019, este un grad de îndatorare de cel puţin 3,1%.

Luna trecută, Autoritatea de supraveghere financiară din Elveţia (Finma) a dat publicităţii un set de reguli care vor obliga primele două bănci comerciale din ţară să constituie rezerve de capital duble faţă de standardele internaţionale, ca să se asigure că acestea vor fi protejate de viitoarele şocuri financiare. Potrivit normelor Finma, până în anul 2019, UBS va trebui să aibă rezerve de capital echivalente cu 19,2% din valoarea împrumuturilor pe care le acordă, iar în cazul "Credit Suisse" raportul va trebui să fie de 16,7%.

UBS va trebui să constituie rezerve de capital mai mari decât "Credit Suisse" întrucât are o cotă de piaţă mai mare în Elveţia, a precizat Finma.

Potrivit standardelor internaţionale Basel III, băncile trebuie să-şi constituie rezerve de capital de 8% din valoarea împrumuturilor pe care le acordă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb