Guvernul Ucrainei a semnat un acord cu JPMorgan Chase pentru a ajuta la consilierea ţării afectate de război cu privire la economia sa şi eforturile viitoare de reconstrucţie, relatează CNBC, potrivit News.ro.
Ministerul Economiei al Ucrainei a semnat joi un memorandum de înţelegere cu un grup de directori ai băncii din New York, menit să reconstruiască şi să dezvolte ţara, potrivit unui comunicat al preşedintelui Volodimir Zelenski.
La un an de la conflictul cu Rusia, care a invadat Ucraina în februarie 2022, guvernul Ucrainei pune bazele pentru a ajuta la reconstruirea ţării.
Invazia a costat mii de vieţi ale civililor şi a declanşat cea mai mare criză de refugiaţi din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.
De asemenea, a declanşat un exod corporativ din Rusia şi a contribuit la galvanizarea sprijinului pentru Ucraina.
JPMorgan îşi va valorifica operaţiunile pe pieţele de obligaţiuni şi în domeniul plăţilor şi expertiza în domeniul bancar comercial şi investiţiile în infrastructură, pentru a ajuta ţara să-şi stabilizeze economia şi ratingul de credit, să-şi gestioneze fondurile şi să avanseze în adoptarea digitală, potrivit unei persoane care cunoaşte acordul.
De o importanţă deosebită este consilierea Ucrainei cu privire la eforturile de a strânge fonduri private pentru a o ajuta să reconstruiască şi să investească pentru creşterea viitoare în domenii precum energie regenerabilă, agricultură şi tehnologie.
"Resursele complete ale JPMorgan Chase sunt disponibile pentru Ucraina, care îşi trasează calea de creştere post-conflict", a declarat directorul general al băncii Jamie Dimon, într-un comunicat.
Dimon a adăugat că JPMorgan este mândră de sprijinul acordat Ucrainei şi este dedicată oamenilor săi.
Banca a condus anul trecut o restructurare a datoriilor de 20 de miliarde de dolari pentru ţară şi a angajat milioane de dolari în sprijinul refugiaţilor acesteia.
Vineri, Zelenski a vorbit prin teleconferinţă cu oaspeţii summit-ului anual al JPMorgan referitor la gestionarea averilor, de la Miami, după semnarea acordului.
Discuţia a fost moderată de fostul prim-minustru britanic Tony Blair şi de fostul secretar de stat Condoleezza Rice.
1. fără titlu
(mesaj trimis de credinciosul în data de 14.02.2023, 08:45)
alti bani pierduti,cand aud de consultanta marilor smecheri pe sume fabuloase ma apuca scarba!
stie orice ucrainian care a lucrat intr o fabrica serioasa ce nevoi are tara pt reconstructie,trebuie sa intrebi cativa din fiecare sector si iti vor spune mai exact decat acei mari specialisti!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2023, 10:07)
Da, corect aia nu sunt ingerasi care ploua cu bani gratis, dar vor trebui miliarde si miliarde si vor fi imprumuturi, si o mare parte din bani vor veni din confiscarile averilor oligarhilor, din plata de despagubiri data de rusia dupa ce se termina razboiul, o sa fie niste fonduri controlate foarte serios, banii multi tenteaza , in ukraina a existat coruptie si mai este si acum, una peste alta asa merg lucrurile
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de ion în data de 14.02.2023, 16:01)
"mare parte din bani vor veni din confiscarile averilor oligarhilor, din plata de despagubiri data de rusia dupa ce se termina razboiul" - buna gluma ...
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.02.2023, 10:14)
Profitul e sfant la americani,
textele politice ptr. fraierii europeni
3. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 14.02.2023, 17:56)
Stapanii isi contracteaza deja noile afaceri.