Ucraina afirmă că pregăteşte o ofensivă uriaşă în sudul ţării

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 iulie 2022

Ucraina afirmă că pregăteşte o ofensivă uriaşă în sudul ţării

Rusia recrutează prizonieri dispuşi să meargă la război, iar tuturor li se promite o amnistie totală după şase luni de serviciu, a relatat ieri agenţia ucraineană de ştiri Unian, care citează serviciul de informaţii al Ministerului Apărării din Ucraina. În acelaşi timp, preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a afirmat, într-un discurs către ucraineni, că pedeapsa este "inevitabilă" pentru toţi ruşii care au comis crime de război în Ucraina. Totodată, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că armata ţării adună o forţă de luptă de "un milion de oameni" pentru a recuceri terenurile din sudul Ucrainei care au fost sub ocupaţie rusă.

Ministrul Apărării din Ucraina: "În fiecare zi în care aşteptăm obuziere putem pierde o sută de soldaţi"

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a declarat pentru ziarul britanic The Times că ofensiva ce va fi pornită pentru recucerirea sudului Ucrainei va fi susţinută de utilizarea armelor occidentale.

"Preşedintele (Zelenski) a dat ordin şefului militar suprem să elaboreze planuri. După aceea, statul major îşi face temele şi spune că pentru a atinge acest obiectiv avem nevoie de x,y,z. Aceasta este treaba mea. Scriu scrisori către omologii din ţările partenere, generalii vorbesc despre motivul pentru care avem nevoie de acest tip de armament şi apoi primim deciziile politice", a declarat Reznikov.

Reznikov a declarat că a fost mulţumit de faptul că partenerii Ucrainei, în special ministrul britanic al apărării Ben Wallace, au fost capabili să ajute Ucraina să îşi refacă stocurile de muniţie epuizate. Cu toate acestea, Reznikov a adăugat că ar dori ca NATO şi şi partenerii să crească ritmul livrărilor de arme, acesta subliniind că în fiecare zi în care Ucraina aşteaptă obuziere riscă să piardă până la o sută de soldaţi.

Oficiali ucraineni au mai anunţat ieri că armata a recucerit deja satul Ivanivka din sudul regiunii Herson, ocupată de Rusia.

Totodată, serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că 24 de cadavre din 29 au fost recuperate ieri de sub dărâmăturile din Chasiv Yar, după ce rachete ruseşti au lovit o clădire rezidenţială în weekend.

Ministerul britanic al Apărării: "Niciuna dintre părţi nu a obţinut câştiguri teritoriale în Ucraina, în weekend"

Ministerul britanic al Apărării a anunţat că niciuna dintre părţi nu a obţinut câştiguri teritoriale în Ucraina în acest weekend, publicând ultima informare a serviciilor de informaţii: "Începând de duminică, 10 iulie, bombardamentele de artilerie ruseşti au continuat în sectorul nordic al Donbasului, dar probabil fără niciun avans teritorial major. Forţele ucrainene au continuat să exercite o presiune localizată asupra liniei defensive ruseşti în nord-estul regiunii Herson, probabil, de asemenea, fără a obţine câştiguri teritoriale".

Fostul cancelar german Gerhard Schröder spune că nu va renunţa la dialogul cu Vladimir Putin

Fostul cancelar german Gerhard Schröder a declarat că doreşte să menţină legătura cu preşedintele rus Vladimir Putin, în pofida războiului pe care Rusia continuă să îl ducă în Ucraina.

"Nu voi renunţa la oportunităţile mele de a discuta cu preşedintele Putin", a declarat Schröder pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung într-un interviu publicat duminică.

Schröder, prieten de multă vreme cu Vladimir Putin, a fost cancelarul Germaniei între 1998 şi 2005, după care s-a implicat în afaceri cu giganţii energetici ai Rusiei Gazprom şi Rosneft.

Comentând dezbaterea din Germania cu privire la livrările de arme către Ucraina, Schröder a spus: "De ce să ne concentrăm pe livrarea de arme?". Acesta a adăugat că nu crede într-o "soluţie militară".

"Războiul poate fi încheiat doar prin negocieri diplomatice. Soarta soldaţilor şi a populaţiei civile ucrainene poate fi uşurată doar printr-o soluţie diplomatică", a spus Schröder.

După declanşarea războiului, în data de 24 februarie, Gerhard Schröder s-a întâlnit la Moscova în luna martie cu Vladimir Putin. "Din cât l-am înţeles din conversaţia avută, există un interes din partea lui pentru o soluţie negociată", a declarat Schröder pentru ziarul german. "Cum ar putea arăta o astfel de soluţie poate fi clarificat doar într-o negociere", a adăugat el. Schöder a precizat că, în opinia sa, Ucraina este de vină pentru faptul că negocierile au eşuat până acum.

Presa italiană: Germania blochează asistenţa financiară acordată Ucrainei din partea UE în valoare de 9 miliarde de euro. Doar 1 miliard de euro din această sumă a fost aprobat

Ministrul german de Finanţe  Christian Linder blochează o tranşă financiară de 9 miliarde de euro către Ucraina de la Uniunea Europeană, iar până acum oficialul a fost de acord să plătească doar 1 miliard de euro, a scris ieri Corriere della Sera.

Potrivit ziarului italian, ministrul german de Finanţe se opune alocării de fonduri Ucrainei prin datoria comună europeană, aşa cum a fost cazul în timpul pandemiei de COVID-19.

Totodată, guvernul ucrainean a anunţat în mai multe rânduri că deficitul bugetar lunar este de 5 miliarde de dolari, iar aceste fonduri au fost solicitate de la parteneri.

Linder îşi motivează poziţia prin faptul că, în septembrie, Ucraina riscă să nu plătească 900 de milioane de euro din datoria externă. Potrivit jurnaliştilor publicaţiei, întârzierea tranşei ar putea fi unul dintre motivele demiterii ambasadorului ucrainean în Germania, Andriy Melnyk. Totuşi, acest lucru nu este neapărat adevărat: anterior, portalul Bild susţinea că diplomatul va trece într-o nouă funcţie - viceministru de externe, relatează agenţia de ştiri ucraineană Unian.

Comisia Europeană a propus să trimită la Kiev un pachet de asistenţă financiară în valoare de 9 miliarde de euro în primăvară. Tranşa a fost apoi aprobată de liderii statelor membre UE.

Banii au fost oferiţi pentru a fi daţi Ucrainei sub formă de împrumut cu scadenţa de 25 de ani şi fără dobândă din fondurile pe care Comisia Europeană le-ar încasa prin emiterea de obligaţiuni de creanţă pe piaţă sub garanţiile ţărilor europene.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Greu de crezut ca vor mai primi arme din Europa, încet încet nimănui nu-i mai pasă, vine iarna...războiul va îngheța pt ca nici unii nu au capabilități ofensive și nici chef...

    Niciun om care pregateste o ofensiva nu se lauda cu asta pentru ca a pierdut deja jumatate din razboi.

    Idiot mai mare ca mascariciul asta de Zelenscki nu exista pe lume.. Ukraina nu mai are armata , militarii dezerteaza si fug iar armamentul si munitia este putina si depasita fizic si moral... Cu cine da el ofensiva in sud? Cu batranii si copii?? Un dement care a distrus o tara Ukraina....

    Un timp, pe un post Tv ieri, a fost pubicata stirea " rusii au distrus tot armamentul american". Presa si .... libere din Romania nu au mai publicat stirea.

    Probabil ca este asa. Rusii au distrus lansatoarele americane si.. Si asa va fi in viitor. Fortele armate ale Ucrainei nu se vor putea concentra in sud.  

    Ucraina nu va reusi sa concentreze destule forte ca sa ia cu asalt Hersonul si Zaporojie.  

    Si nici vesticii nu au destul armament incat sa sufoce Rusia.  

    Rusia se pregateste de 60 de ani pentru un razboi cu "americanii si vesticii"

    Oare ce este serios a fost folosit? Vor oare nemtii si francezii sa incerce? 

    1. Halal pregateala daca de cateva saptamani aduc din depozite blindate din anii 60.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb