Ucraina: Confruntări violente la Mariupol

E.D.
Internaţional / 7 mai 2014

UPDATE 11:55: Forţele ucrainene reiau controlul asupra primăriei din Mariupol

Trupele ucrainene au reluat controlul asupra primăriei din oraşul port Mariupol, după o noapte de lupte cu militanţii pro-ruşi, anunţă presa ucraineană, citată de Reuters.

Postul de televiziune ucrainean Kanal 5 (apropiat puterii de la Kiev) informează că Garda Naţională a obţinut controlul asupra clădirii, obligându-i pe rebeli să iasă în stradă, unde au blocat piaţa centrală, dând foc la cauciucuri şi la un troleibuz. Traficul în zona a putut fi reluat în această dimineaţă. Informaţiile nu au putut fi verificate imediat, anunţă Reuters.

---

UPDATE 11:50: Ucraina a primit prima tranşă din ajutorul de la FMI

Ucraina a primit prima tranşă de la FMI, de 3,2 miliarde de dolari, din programul de ajutorare pe doi ani în valoare de 17 miliarde dolari, anunţă banca centrală, citată de Reuters.

---

Confruntări violente au avut loc marţi seară în oraşul ucrainean Mariupol, atunci când mai mulţi bărbaţi mascaţi au atacat un punct de control al separatiştilor proruşi, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor trei, informează agenţia rusă Itar-Tass.

Un schimb de focuri a avut loc după ce mai mulţi bărbaţi mascaţi şi îmbrăcaţi în negru au început să atace un punct de control al separatiştilor proruşi din regiunea Donbas. Un purtător de cuvânt al miliţiei proruse, Dmitri Simonov, a anunţat că ofensiva a fost pusă la punct de către susţinători ai mişcării paramilitare Pravîi Sektor (Sectorul de dreapta).

Tot acesta susţine că circa o mie de militari ucraineni vor ajunge în curând în Mariupol şi vor încerca să recapete controlul asupra oraşului. "Oameni camuflaţi în negru au tras mai multe focuri de armă", a declarat şi un activist local, pe nume Dimitri, citat de Russia Today.

Totodată, RIA Novosti precizează, citând surse din Doneţk, că "mai mulţi bărbaţi necunoscuţi au atacat punctele de control ale separatiştilor". Între timp, autorităţile de la Kiev continuă operaţiunea militară de a recăpăta controlul asupra mai multor oraşe din Doneţk.

Recent, preşedintele interimar al Ucrainei, Aleksandr Turchinov, a semnat un decret de mobilizare parţială a militarilor în vederea consolidării capacităţii de apărare a ţării. Potrivit presei ruse, trupele militare ucrainene au înconjurat de curând oraşul Slaviansk şi interzic civililor să-l părăsească. Imaginile surprinse de postul Russia Today arată o moblizare din ce în ce mai puternică a armatei ucrainene. Circa 30 de tancuri şi aproape 20 de vehicule blindate de luptă au fost amplasate la marginea oraşului Slaviansk, a confirmat comandantul separatiştilor din cadrul "Republicii Doneţk", Igor Strelkov, conform Russia Today.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb